Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Könnyed siker: Már az első félidőben eldöntöttük a Gárdony elleni hazai bajnokit

Minden nevezett játékosunk gólt lőtt a mérkőzésen.
Könnyed siker: Már az első félidőben eldöntöttük a Gárdony elleni hazai bajnokit

A múlt heti, Esztergomban aratott fantasztikus győzelem után a tabella alsó felében található Gárdony együttesét láttuk vendégül szombaton este a Haladás Sportkomplexum csarnokában. A találkozó első percétől kezdve próbáltuk ráerőltetni az akaratunkat a vendégekre, akik nem igazán találták a védekezésünk ellenszerét. A túloldalon könnyedén lőttük a gólokat, így már a 10. percben 7-3-ra vezettünk.

A folytatásban rövid idő alatt zsinórban négyszer is betaláltunk, 14-5-nél nem várhatott tovább az időkéréssel a gárdonyiak edzője. Hiába, Csatlós védései után Kazai góljával már 10 gólra duzzasztottuk a két csapat közti különbséget. Rendesen megszórtuk az első félidőben a vendégeket, a 80%-os helyzetkihasználásunk mellé 43%-os hatékonyságú kapusteljesítmény párosult, így a szünetben már 12 találat volt az előnyünk.

A lényegi dolgok tehát szinte már az első harminc percben eldőltek, így a második játékrész már csendesebb mederben csordogált. Magabiztos játékkal őriztük a kiharcolt előnyünket és helyenként látványos akciókkal szolgáltuk ki lelkes közönségünket. Az utolsó negyedórában a lehetőséget megkapó ifjúsági korú fiataljaink is éltek a bizalommal és további pozitívum, hogy minden nevezett játékosunk betalált a mérkőzés folyamán. Végül 35-22-es győzelemmel folytattuk bajnoki menetelésünket.

Szombathelyi KKA – Gárdony-Pázmánd NKK 35-22 (20-8)

NB I/B 17. forduló, Haladás Sportkomplexum, 400 néző

SZKKA: Csatlós – Kazai 5, Pődör B. 3, Szmolek 5, Szeberényi 1, Kulcsár 3, Pálffy 3 Csere: Christe – Pődör R. 6, Varga N. 1, Balogh P. 2, Gönczöl 3, Horváth A. 1, Böhm 1, Hornyák 1 Vezetőedző: Vida Gergő