Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Korlátozások nélkül lehet kézilabda-meccseket rendezni

Szurkolóink élőben tekinthetik meg felkészülési mérkőzéseinket az Aréna Savariában. A belépés díjtalan lesz az edzőmeccsekre.
Korlátozások nélkül lehet kézilabda-meccseket rendezni

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) közleményben jelezte, hogy a hatályos jogszabályokat figyelembe véve milyen ajánlást tesz kézilabda-mérkőzések rendezésével kapcsolatban. A szövetség ajánlása szerint korlátozások nélkül lehet meccseket rendezni, ugyanis a jelenleg érvényben lévő kormányrendelet kizárólag a zenés, táncos rendezvények esetén írja elő, hogy a jelenlévők száma nem haladhatja meg az 500 főt. 

A jelenleg érvényes kormányrendelet tekintetében tehát szeretettel várunk minden Kedves Szurkolónkat már a hazai felkészülési mérkőzéseken is az Aréna Savariában. Mint ismert, jövő pénteken, augusztus 31-én a Mosonmagyaróvár csapatát látjuk vendégül. Klubunk természetesen biztonsági előírásokkal készül a hazai edzőmeccsekre, ezekről később tájékoztatjuk szurkolóinkat. 

A hazai, Aréna Savariában rendezett felkészülési találkozókra a belépés díjtalan!!!

Az MKSZ közleményét változtatás nélkül közöljük: 

A járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló 2020. évi LVIII. törvény 38. pontja értelmében a rendezvények helyszínén való tartózkodásra a Kormány rendeletében különös szabályokat állapíthat meg. A veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló 2020. évi LVII. törvény hatálybalépésével életbe lépett a járványügyi készültségi időszak, amelynek keretében érvénybe lépett a járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló 285/2020. (VI. 17.) Korm. rendelet, amely kizárólag a zenés, táncos rendezvények megtartása esetén írja elő, hogy a jelenlévők száma egy időben nem haladhatja meg az 500 főt. Mindezekre tekintettel az 500 fős nézőszám sportrendezvények tekintetében nem áll fenn.
Ugyanakkor kérjük a sportszervezeteket, hogy az MKSZ, az OSEI ajánlásait minden esetben tartsák szem előtt, tájékozódjanak az aktuális napi járványkészültségről, kövessék az Operatív Törzs tevékenységét.

Az SZKKA felkészülési mérkőzései: 

Július 31., péntek: SZKKA - Motherson Mosonmagyaróvár (Aréna Savaria, 15:00)

Augusztus 7., péntek: SZKKA - Boglári Akadémia-SZISE (Aréna Savaria, 16:00)

Augusztus 12., szerda: Motherson Mosonmagyaróvár - SZKKA

Augusztus 20., csütörtök: FTC-Rail Cargo Hungaria - SZKKA

Augusztus 21., péntek: SZKKA - Kispest-SZISE (Aréna Savaria, pontos időpont később)

Augusztus 28., péntek: Alba Fehérvár KC - SZKKA