Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Közlemény: az SZKKA vállalja a törvényes átvilágítást

Közlemény: az SZKKA vállalja a törvényes átvilágítást

Szombathely MJV vezetése azzal a kérdéssel fordult klubunkhoz, hogy hozzájárulunk-e a klub önkormányzat általi átvilágításához, ami feltétele minden további városi támogatás kifizetésének. Erre mi egyértelmű választ adtunk: természetesen vállaljuk a törvényes átvilágítást!

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia teljesen transzparensen, átláthatóan működik. Annak érdekében, hogy ezt az átláthatóságot tovább növeljük, úgy döntöttünk, hogy létrehozunk egy felügyelőbizottságot. Kérjük a városvezetést, hogy delegáljon egy általa megnevezett személyt a felügyelőbizottságba, aki személyesen tudja ellenőrizni a városi támogatások felhasználását.

Itt jegyeznénk meg, hogy egyesületünk elnökségében Horváth Roland személyében nyolc éve ül városi delegált, akinek teljes betekintési és szavazati jogköre van. Ez azt jelenti, hogy minden meghozott döntésünket megszavazta a városvezetés által delegált személy, tehát minden gazdasági és egyéb döntésünket jóváhagyott a város.

A városvezetés a transzparens működésünk miatt eddig is belelátott a klub ügyeibe, a jogszabályok által előírt és az önkormányzattal kötött Támogatási Szerződésben vállalt beszámolási, elszámolási kötelezettségünknek eleget tettünk. Az a félelmünk, hogy az önkormányzat valós célja nem az átvilágítás, hanem a további támogatásunk megvonása.

Kijelenthetjük, hogy ennek politikai oka van, méghozzá az, hogy 2022-ben felkértük tiszteletbeli elnöknek Dr. Hende Csabát, aki azzal a szándékkal érkezett a klubhoz, hogy segítsen megvalósítani a közösségünk régóta dédelgetett álmát, egy saját otthont. Tiszteletbeli elnökünk rengeteget segít a csarnok projektünkben is, és elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy annak tervezésére már megvan az anyagi fedezetünk.

Ezt a döntést egyébként maga Szombathely MJV polgármestere is üdvözölte, ezért is tartjuk furcsának az önkormányzat klubunkhoz való hozzáállását. Úgy érezzük, az önkormányzat célja, hogy megvonja a városi támogatást az SZKKA közösségétől, ezzel veszélyeztetve több száz gyermek sportolási lehetőségét.

Kérjük Szombathely MJV vezetését, hogy támogatási döntéseiket ne politikai, hanem sportszakmai alapon hozzák meg és támogassák a szombathelyi gyermekek sportolásának egyik fellegvárát!

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia közössége