Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Különleges felkérésnek tett eleget az SZKKA csapata!

Először rendeztek EHF bírói vizsgát Magyarországon, játékvezetőknek, és ennek keretében kérte fel a Kézilabda Szövetség a Szombathelyi Kézilabdaklubot. Az NB1/B-s ezüstérmes csapat a Siófok KC csapatával mérkőzött meg akik többségében junior játékosaikkal léptek a pályára.
Különleges felkérésnek tett eleget az SZKKA csapata!

A szombathelyi lányok a hivatalos pontvadászatot már befejezték, így mintegy levezetésként utaztak Balatonboglárra a mérkőzés helyszínére. Bátor, agresszív védekezéssel, és hatékony támadással meglepték a Siófok csapatát. Nyilván egy ilyen mérkőzésből messzemenő következtetéseket nehéz levonni, ugyanakkor imponáló látni, ahogy csapatként küzdöttek a sikerért a szombathelyi Lányok. A Szombathelyi KKA színeiben Császár Zsófi utoljára lépett pályára. Schneider Éva 7, Pődör Rebeka 8 gólig jutott. A félidőben hat gól volt az SZKKA előnye. A felkészülési tornán minden játékos pályára lépett, és a lendület ugyanúgy megmaradt a hátralévő időben is. Végül 12 góllal bizonyult jobbnak az SZKKA. A következő időszak rendkívül fontos lesz a klub életében, hiszen a csapatépítés nem állt le, a cél, hogy a következő szezonban is jelentős játékerőt képviselő csapata legyen Szombathelynek.

 

Felnőtt felkészülési mérkőzés, Balatonboglár:

Siófok KC - Kozma Szerszám-Szombathelyi KKA 25:37 (12:18)

Futaki, Csépke 1, Pukler 3, Szecsődi, Mayer, Csire 6, Tömő, Takács 1, Cser 1, Szovák, Schneider 7, Smid 4, Szendrei 3, Császár 1, Gaylhoffer 2, Pődör 8.