Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Küzdelmes mérkőzésen, igazi csapatmunkával tartottuk itthon a két pontot

Megérdemeltünk nyertünk 31-23-ra a Szent István SE ellen.
Küzdelmes mérkőzésen, igazi csapatmunkával tartottuk itthon a két pontot

Kissé tompán kezdtük a tizedik helyen álló Szent Istán SE elleni hazai a találkozót az Aréna Savariában, de Christe Dalma védései után egyre jobban belejöttünk a mérkőzésbe. Felfokozott hangulatban folytatódott a találkozó, de lendületes játékkal fordítottunk, a félidő felénél 9-7-re vezettünk. Pődör Blanka hétméteresből fejen találta az ellenfél kapusát, amiért piros lapot kapott, de csapatunk erejét mutatja, hogy a meghatározó játékosunk korai elvesztése ellenére még jobban összezárt és közösen, egy csapatként küzdöttünk tovább. Kőkemény játék zajlott a pályán, amiből mi jöttünk ki jobban, növelni is tudtuk az előnyünket, 12-8. A játékrész hajrájában felzárkózott a SZISE, gyorsan időt is kért Pődör Zoltán vezetőedző, de az utolsó két percet újra megnyomtuk, így a szünetben 16-13-as állást mutatott az eredményjelző.

Három-nullás rohanással kezdtük a második félidőt, így hatgólosra duzzadt a különbség, 19-13. Azonban a vendégek sem adták fel, visszajöttek négy gólra, újra jött a hazai időkérés. Ismét jót tett a lányoknak a rövid szünet, megráztuk magunkat és a határozott védekezésünknek köszönhetően elhúztunk 28-20-ra. Innen már nem volt kérdéses a győztes kiléte, minden játékosunk kivette a részét a 31-23-as sikerből. A megérdemelt győzelem után a csapatot végig buzdító szurkolóink köszöntötték Kulcsár Dorkát és Kiskartali Zsófiát, akik a héten ünnepelték születésnapjukat. Tartalmas hetek állnak előttünk, hiszen jövő vasárnap újabb hazai mérkőzés következik a Gárdony ellen, majd a Győri Audi ETO KC-t fogadjuk a Magyar Kupában.

Köszönjük a támogatást!

Szombathelyi KKA – Szent István SE 31-23 (16-13)

NB I/B 21. forduló, Aréna Savaria, 500 néző

SZKKA: Christe – Balogh P. 3, Pődör B. 3, Szmolek 1, Pődör R. 4, Kulcsár 3, Varga N. 2 Csere: Tanaskovics, Győri 6, Szendrei, Horváth A. 7, Biró 2, Török, Fritz (K).