Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Küzdésből és akaratból jeles: Nagyszerű győzelmekkel indult az U12-es bajnokság

Küzdésből és akaratból jeles: Nagyszerű győzelmekkel indult az U12-es bajnokság

Az elmúlt hétvégén elrajtolt a szezon az U12-es korosztályban is. A bajnokság első fordulóját Répcelakon rendezték, ahova egyesületünk két csapattal utazott el. U12-es korosztályunk nem volt egy súlycsoportban az ellenfelekkel, a Celldömölköt és a házigazdát is nagyon magabiztosan győzték le a lányok.

U12-es Gyermekbajnokság, 1. forduló, Répcelak, Répce Sportcsarnok:

Szombathelyi KKA I. – Celldömölki VSE 28-6

Szombathelyi KKA I. - Répcelaki SE 25-2

- Elérkezett az idő, hogy a kemény alapozási időszak után végre a lányok téthelyzetben is megmutathassák a tudásukat. Elsősorban a védekezésre fordítottunk nagy hangsúlyt az elmúlt időszakban, ez a kapott gólok alapján nagyon meglátszott. Kapusaink előtt egy kőkemény akaratos falat láttam, így a védések is hatékonyak voltak. Szerencsére létszámproblémánk nincs, így nagy iramot tudtunk diktálni. Szeretném a támadásunkat még színesebbé tenni, illetve páros kapcsolatokat magasabb szintre emelni. Nagyon büszke vagyok a lányokra, akarásból és küzdésből is példásra vizsgáztak. Szeretném megköszönni a kilátogató szülőknek is a jelenlétét, akik szinte hazai pálya hangulatot varázsoltak a répcelaki csarnokban. Edzünk tovább keményen és építkezünk a következő hazai és nemzetközi fordulókra – értékelte a nyitófordulót U12-es csapatunk edzője, Horváth Konrád.


Óriási eredményt ért el U11-es csapatunk is, hiszen az idősebb korosztályban versenyezve aratott két győzelmet.

Szombathelyi KKA II. - Sárvári Kinizsi SE 18-15

Szombathelyi KKA II. - MUSE 17-9

- Hosszú felkészülés után izgatottan vártuk mindannyian a bajnokság kezdetét. Az első mérkőzésen a kezdeti izgalmak után sikerült rendezni sorainkat és egy izgalmas végjáték után győztesként jöttünk le a pályáról. A másodikon a Szentgotthárd csapata ellen egy sokkal felszabadultabb játékot tudtunk játszani, így szerencsére nem kellett izgulnunk a végkimenetel miatt. Nagyon büszke vagyok a csapatomra! Egytől-egyig mindenki nagyon küzdött a pályán. Igazi csapatmunka volt ez a mai. Természetesen látom a hibáinkat is és hogy miben kell fejlődnünk, de örülünk az első sikereknek, melyek remélhetőleg kiváló motivációként fognak hatni a csapatra a további munkához. Gratulálok a csapatomnak – fogalmazott Molnár Viktória, U11-eseink trénere.