Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Küzdésből jeles, újabb fontos diadal az NB I/B-ben

Ifjúsági csapatunk hazai pályán 30-28-ra legyőzte a Mohács együttesét.
Küzdésből jeles, újabb fontos diadal az NB I/B-ben

Vasárnap kora délután a Mohács együttesét látta vendégül ifjúsági csapatunk a felnőtt NB I/B 14. fordulójában. Szorosan indult a találkozó, de az első percekben 1-2 góllal mindig a vendégek vezettek. Hamar megráztuk magunkat, előbb egyenlítettünk, majd az első félidő derekára már nálunk volt az előny, 10-9. A folytatásban már a mi akaratunk érvényesült a pályán. Támadásban szép megoldásokkal operáltunk, ami egyre jobban lázba hozta lelkes szurkolóinkat. A szünetben már négy góllal vezettünk, 18-14-et mutatott az eredményjelző.

A térfélcserét követően felváltva estek a gólok, nem változott a különbség. A folytatásban már hattal is elhúztunk, de a Mohács nem adta fel, folyamatosan próbált tapadni, negyedórával a vége előtt 26-22 volt az állás. A hajrában még ránk ijesztettek a vendégek, felzárkóztak kétgólos különbségre, de a lányok hatalmasat küzdöttek, és korukat meghazudtolva igazi rutinos csapatként megőrizték a kiharcolt előnyt. Végül 30-28-ra megnyertük a csatát és újabb fontos két pontot szereztünk a felnőtt NB I/B-ben.

Szombathelyi KKA U19 – Mohácsi TE 1888 30-28 (18-14)

NB I/B Nyugati-csoport, 14. forduló

SZKKA: Farkas H., Lőrincz (kapusok), Horváth A. 3, Gabnai 5, Győri 3, Pődör B. 9, Zsákovics 4, Szabó T. 6, Török, Ihász, Tóth B.