Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Küzdöttünk, harcoltunk, de ezúttal az extra hiányzott

A szünetben még csak egy gól volt a hátrányunk, de végül öttel, 29-24-re nyert a Mosonmagyaróvár.
Küzdöttünk, harcoltunk, de ezúttal az extra hiányzott

Hosszú hónapok után nézők előtt léptünk pályára, amikor az ötödik helyezett, kiváló erőkből álló Motherson Mosonmagyaróvár együttesét fogadtuk az Aréna Savariában. Álmosan kezdtük a mérkőzést, a vendégek elhúztak 3-0-ra, de aztán mi is kezdtük felpörögni, Pődör Rebeka és Agbaba góljaival zárkóztunk 6-4-re. Keményen, kompletten védekezett a Mosonmagyaróvár, a vendégcsapat újra ellépett néggyel, majd a félidő felénél Bandelier bombázott a felsőléc alá, 6-9. Néhány percre állandósult a háromgólos különbség, aztán a játékrész utolsó tíz percében az SZKKA akarata érvényesült. Hatalmas tűzzel és akarattal játszottak a lányok, aminek köszönhetően a szünetre feljöttünk egy gólra, 12-13.

A második játékrészt is jobban kezdte a Mosonmagyaróvár, nehezen találtunk a kapuba, így folyamatosan nőtt a hátrányunk. Már öttel is vezettek, 16-21-re, de aztán szép gólokkal fel tudtunk zárkózni és 19-22-nél úgy tűnt, hogy újra lehet esély megszorongatni az ellenfelet. A vendégek azonban jól reagáltak, kimaradt néhány ziccerünk, így újra el tudtak húzni. Nyolc perccel a vége előtt ismét öt gól volt a különbség és innen már nem volt visszaút csapatunk számára. A lányok nagyon akartak, harcoltak, küzdöttek, de a Mosonmagyaróvár érvényesítette a papírformát és végül 29-24-re nyerni tudott az Aréna Savariában.

A mai és a múlt heti Vác elleni találkozóra mindenképp lehet építeni, megyünk tovább és most jönnek azok a mérkőzések, ahol reális esélyünk nyílik a pontszerzésre. Szerdán idegenbeli rangadó vár a csapatra, a Kisvárda otthonában folytatjuk a bajnokságot.

Köszönjük Szurkolóinkat a buzdítást!

Hungast Szombathelyi KKA – Motherson Mosonmagyaróvár 24-29 (12-13)

K&H Liga, 22. forduló, Aréna Savaria, 400 néző

SZKKA: Tomasevics – Wald 1, Mayer 1, Bandelier 2, Horilszka 3, Agbaba 7, Orbán 3 Csere: Pődör R. 3, Pődör B., Horváth P. 3, Virág 1, Varga N. , Szendrei, Forgács, Farkas H. (K)