Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Le a kalappal a CSAPAT előtt: SZKKA - Siófok 26-36

Annak ellenére, hogy érvényesült a papírforma, a lányok minden elismerést megérdemelnek. Marosán György tanítványai kiválóan küzdöttek és remek harcra késztették az EHF-kupagyőztest.
Le a kalappal a CSAPAT előtt: SZKKA - Siófok 26-36

Második hazai NB I-es mérkőzését Répcelakon játszotta csapatunk, természetesen ezúttal is zsúfolt telt ház előtt, nem túlzás, még a csilláron is lógtak az emberek. A hatalmas érdeklődés persze érthető, hiszen az élvonal egyik sztárcsapatával, a világsztárokkal felálló, az EHF Kupa-győztes Siófokkal játszottunk. Ezúttal is a helyszínről szorított a mieinknek Farkas Ágnes, a Vas Megyei Kézilabda Szövetség elnöke, olimpiai ezüstérmes kézilabdázó.

Már a bemutatásnál óriási hangzavar fogadta a csapatokat, akik nem sokat teketóriáztak, hamar egymásnak estek. Potyogtak a gólok: miközben Bandelier újra megszerezte a vezetést a mieinknek. Kobetics egalizált, aztán Niombla hetesét kivédte Tomasevics, de a kipattanót már értékesítette a vendégek légiósa (2-3). A szombathelyieknek viszont nem kedvezett Fortuna: Gorilszka hetesénél Szikora lábbal védett.

Kobetics vette vállára csapatát, három góljával meglépett a Siófok, ráadásul 4-7-nél kettős emberhátrányba is kerültünk. Sikerült átvészelni azt az időszakot, de a szerencse továbbra sem állt mellénk, Csire Fanniék többször is a kapufát találták telibe a befejezéseknél. A 17. percben, 6-11-nél Marosán György időt kért. Hiába próbálkoztunk becsülettel, ezúttal Jezics gondoskodott róla, hogy ne sikerüljön tovább zárkózni. Varga gólja után, 9-15-nél aztán T.O. Moen mester hívta magához csapatát. Hiába, a 23. percre feljöttünk 11-15-re. Szikora hatalmasakat védett a kapuban, elég volt egy-két lerohanás, és máris újra hét volt közte. Szendrei próbálkozása is a kapufa tetején csattant, harminc percnyi játék után 14-19 állt a táblán.

A fordulás után sem változott a játék képe, a Balaton-partiak irányítottak, Szikora és a kapufa pedig továbbra is meggátolta a felzárkózási kísérleteinket. 5-0-val kezdtek Aoustinék, minden apró hibát góllal büntettek. A hatodik percben először lett kétszámjegyű a különbség, 14-24-nél időt kért Marosán György. Sikerült hármat faragni a differencián, 18-25-nél jött a vendég játékmegszakítás. Kissé szaggatottá vált a játék, sérülések, kiállítások és újabb hazai időkérés miatt. Bandelier és Varga tartotta a lelket a mi csapatunkban, állandósult a Siófok hét-nyolc gólos előnye.

Nem született meglepetés, érvényesült a papírforma, megérdemelten nyert a jóval esélyesebb siófoki gárda. Nekünk nem is őket kell megvernünk, jövő héten viszont már egy rangadó jön, a Békéscsaba ellen. Lányainkat minden dicséret megilleti a tisztes helytállásért, amit a népes, lelkes szurkolótáborunk ezúttal is vastapssal hálált meg.


Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia – Siófok KC 26–36 (14–19)

Répcelak, Répce Sportcsarnok, 250 néző
Vezette: Hantos D., Rózsahegyi B.

 

SZKKA: Tomasevics (k) 25/3 12% – Csire 1, Bandelier 7, Mitrovics 3, Mayer Sz. 1, Virág 1, Jovetics 1. Csere: Gadányi (k) 21/7 33% – Gorilszka, Horváth P., Pődör R. 2, Varga 8, Mayer M. 1, Szendrei, Tamási 1, Németh P.

Szikora (k) – Niombla 6, Jezics 6, Böhme 3, Tomori 4, Aoustin 3, Kobetics 8. Csere: Csapó (k) – Janjusevics, Hársfalvi 2, Drabik 2, Such 2, Mazák-Németh.