Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Léptünk előre, megnehezítettük a Siófok dolgát

Az első félidőben rendesen megszorongattuk a vendégeket, akiknek egy rövid szakaszt leszámítva méltó ellenfelei voltunk.
Léptünk előre, megnehezítettük a Siófok dolgát

Péntek este a Siófok KC együttesét látta vendégül a Hungast SZKKA NB I-es csapata az Aréna Savariában. Remekül kezdtük a mérkőzést, jó védekezések után gyors gólokkal elhúztunk 4-1-re, de aztán ugyanilyen gyorsan egalizáltak a vendégek. A folytatásban felváltva estek a gólok, hol egyik, hol másik csapat vezetett egy-egy találattal (15. perc 9-8). Magabiztos játékkal továbbra is tartottuk a lépést a Siófokkal, amihez Balog Judit bravúrjai is nagyon kellettek. Szorosan alakult az első félidő, Stosics utolsó másodperces bombája után a szünetben 15-17-et mutatott az eredményjelző.

A második félidő elején hiába parádézott Tomasevics is a kapuban, nem tudtunk a védéseiből előnyt kovácsolni, ugyanis a túloldalon sok helyzetet elpuskáztunk. A Siófok kihasználta az apró hibáinkat, kezdtek meglógni a vendégek, Pődör Zoltán 16-22-nél azonnal időt kért. A folytatásban ugyan már kilenccel is vezettek az esélyesebb vendégek, de a kilenc góllal záró Pődör Rebeka, valamint a bizalmat ismét gólokkal megháláló Horváth Anna találataival újra tudtunk zárkózni. A mérkőzés utolsó szakaszában újra kiegyenlített játék zajlott a pályán. A vendégek végül hét góllal nyertek, de az elmúlt meccsekhez képest mindenképp léptünk előre és a második félidő elején egy rövid szakaszt leszámítva méltó ellenfele volt a Siófoknak.

Hungast Szombathelyi KKA – Siófok KC 24-31 (15-17)

K&H Liga, 16. forduló, Aréna Savaria Jv: Fekete, Tóth

SZKKA: Balog – Csire 3, Horváth P., Gorilszka 3, Pődör R. 9, Szekerczés, Cristina 3 Csere: Tomasevics (K), Stosics 3, Szendrei, Szmolek, Virág 1, Horváth A. 2, Forgács, Biró Vezetőedző: Pődör Zoltán