Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Lilja Gorilszka: jó esélyeink lesznek a bennmaradásra!

A 187 cm magas 31 esztendős beálló Franciaországból teszi át székhelyét hazánkba.
Lilja Gorilszka: jó esélyeink lesznek a bennmaradásra!

Lilja Gorilszka 1988 február 26-án született Ukrajnában. Lilja, illetve Lili 12 éves korában kezdett el kézilabdázni, 2005-2011 között az ukrán nemzeti válogatott tagja, EB és VB-résztvevő. 2009-2010-ben BL és EHF-kupa résztvevő, háromszoros ukrán bajnok, 2012-2013-ban pedig szerb bajnok és kupagyőztes is volt.  
Eddigi csapatai: 2008-2010-ben HC Smart, 2010-2011-ben HC Sparta, majd szintén 2011-ben HC Dunărea Brăila, 2011-2012-ben Astrakhanochka Astrakhan, majd 2012-2014-ben RK Zaječar, 2014-2016-ban Debrecen Handball, aztán 2016-2018-ban MTK Budapest, 2018-tól az OGC Nice Côte d'Azur Handball, 2019 júliusától pedig az SZKKA játékosa. 

Lilit az ukrajnai Odesszában, tengerparti pihenése közben értük el. 

- Lili, milyen várakozásokkal érkezel majd Szombathelyre? 

- Nagy reményekkel és várakozásokkal, jó és tisztességes teljesítményt igérve vágok neki a szombathelyi kalandnak. Természetesen időre lesz szükségünk ahhoz, hogy jobban megismerjük egymást, és olyan játékrendszert építsünk, amely pozitív eredményeket adhat nekünk.

- Ismersz játékosokat, akikkel együtt fogsz kézilabdázni?

- Mivel korábban már játszottam a magyar bajnokságban, most örülök, hogy visszatérhetek! Igen, ismerek néhány játékost és ismerem az edzőt is a bajnokság korábbi szezonjaiból. 

- Szerinted megőrizhető-e az NB I-es tagság?

- Személyes véleményem szerint az esélyek nagyon jók a játékos kiválasztása miatt. Úgy gondolom, hogy a csapat minden erőfeszítést megtesz majd annak érdekében, hogy mindig, valamennyi bajnoki meccsen jó teljesítményt nyújtson. Bízom benne, hogy közös munkával és elkötelezettséggel jelentős eredményeket érünk el a szezon során. Nagyon örülnék, ha ebben szurkolóink és Szombathely városa is támogatna bennünket.

- A szabadságodat mivel töltöd? Hol nyaralsz?

- Ukrajnában nyaralok a családdal. Hazánkban sok szép hely van a kikapcsolódásra és a szabadidő eltöltésére. Az egyik kedvenc városom, Odessza, amely a Fekete-tenger partján található és híres strandjairól, festői utcáiról és építészetéről is.  

- Mikor érkezel Szombathelyre?

- Terveim szerint július 4-én már Szombathelyen leszek, 8-án pedig már edzünk.

 Az új szerzeményről a vezetőedzőnk is elmondta véleményét.

- Korábbi években ellenfélként találkoztam Lilivel, amikor a Debrecenben és az MTK-ban játszott. Nagyon jó felépítésű játékos, fizikai adottságaira védekezésben és támadásban is építeni fogunk. Abban a rendszerben, amit játszatni szeretnék tökéletesen beleillik. Nagyon jó mentalitású játékos és jó ember, várom a közös munkát – nyilatkozta oldalunknak Marosán György vezetőedző. 

Gorilszkával 2 szezonra kötött megállapodást klubunk.