Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Lubjanaja: Együtt erősek vagyunk

Új orosz szélsőnk az eddigi benyomásairól, első meccséről és a Kisvárda elleni várakozásairól is nyilatkozott, valamint üzent a szurkolóinknak is.
Lubjanaja: Együtt erősek vagyunk

Klubunk a múlt héten jelentette be az orosz jobbszélső, Jekatyerina Lubjanaja szerződtetését, aki a legutóbbi, Győri Audi ETO KC elleni idegenbeli meccsen debütált is csapatunkban. A 32 éves játékos januárban játszott utoljára tétmérkőzést, a vele készített beszélgetésünkből pedig az is kiderül, hogy miért választotta az SZKKA-t, mit vár a szezontól és hogy mit üzen a drukkereknek.

- Azért döntöttem úgy, hogy ideigazolok, mert nagyon jó színvonalú, erős bajnokság a magyar és mindenképp szerettem volna kipróbálni magam – kezdte Lubjanaja, aki arról is beszélt, hogy milyenek az első benyomásai Szombathelyről és a csapatunkról.

Túl sok időm még nem volt körbe nézni, de a város nagyon hangulatos, minden megvan, hogy az ember jól érezhesse magát. A lányok nagyon barátságosak, de az edzéseken mindenki fegyelmezett. Ha tréningre jössz, ott is százszázalékot kell nyújtanod.

Múlt héten a Győri Audi ETO ellen már debütáltál is. Hogy emlékszel vissza az első meccsedre SZKKA-mezben?

Szerettem volna élvezni a pillanatot, hogy a világ egyik legjobb csapata ellen játszhatok és a hosszú kihagyásom után emlékezzek majd ezekre érzelmekre. Az biztos, hogy sok munka vár még rám, hogy igazán formába lendüljek.

Mit vársz a szezon hátralévő részétől? Milyen célokkal érkeztél?

- Azt várom, hogy teljesítsük a ránk váró feladatokat és jó benyomásokat szerezzünk. Szeretném a maximumot kihozni magamból, hogy segíthessek  a csapatnak.

A hétvégén fontos hazai bajnoki vár a csapatra. Mire számítasz a Kisvárda ellen?

- A felkészülésünk eredményeképp mindenképp két pontra számítok hazai pályán.

Szombathelyen rengetegen szeretik a kézilabdát és a csapatot. Mit üzennél a szurkolóknak?

- Köszönöm a figyelmet és az érdeklődést, amit tapasztaltam, amióta ideértem. Minden sportoló számára fontos, hogy érezze a támogatást. Biztos vagyok benne, hogy együtt erősek vagyunk és leszünk is – zárta szavait új légiósunk.