Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Magabiztos diadal az osztrákok felett

Felnőtt csapatunk első hazai edzőmeccsén csúsztak, másztak, vetődtek Mayer Majáék a labdáért, a küzdőszellem és a győzni akarás is kiváló volt.
Magabiztos diadal az osztrákok felett

SZKKA – HB Handball Graz 39-20 (17-13)
SZKKA: Terenyi (k) - Mayer 3, Horváth P., Szendrei, Hornyák 5, Virág, Varga 7. Csere: Scneck (k), Takács K. 4, Csire 3, Szuhogyi 3, Takács B. 3, Molnár V. 1, Pődör R. 4, Udvardi 5, Lubosi, Szmolek 1. 

Az első félidő 25. percéig fej-fej mellett haladt a mindkét csapat, 13-13 volt az eredmény, amikor megráztuk magunkat és a szünetben már 17-13-mat mutatott az eredményjelző. A 40. percben már 10 gólosra hízott a különbség, ekkor 25-15 volt az állás. Újabb 10 perc múlva már 33-17 állt az eredményjelzőn, a vége pedig 39-20-as nagyon magabiztos siker lett. Az első hazai felkészülési meccs után vezetőedzőnket kérdeztük a látottakról.     

- A meccsen tapasztaltakkal teljesen elégedett vagyok. Három mozzanatot emelnék ki, ami jelenleg jellemzi együttesünket: három olyan jelenet maradt meg bennem, amikor a földön csúszva-mászva, vagy éppen kúszva és vetődve szereztük meg a labdát az ellenfél elől. Persze vannak hibák is, lassan érünk még fel, a terhelés miatt fáradtak vagyunk, ziccereket is vétettünk, de a felkészülés ezen szakaszában ez nem probléma. A mentalitással viszont nincs gond, ezt kértem, fantasztikus embereink vannak, vetődtünk, küzdöttünk és ez tesszük majd az egész bajnokság alatt, le a kalappal a lányok előtt – értékelte a HB Handball Graz elleni meccset Marosán György vezetőedző.