Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Magabiztos siker a nyitányon!

Kiütéses győzelmet aratott a Swietelsky-SZKKA NB/I B-s kézicsapata a bajnokság első fordulójában.
Magabiztos siker a nyitányon!

A vasárnap esti mérkőzésre kis híján telt ház várta a csapatokat. Füzesi Ferenc együttese nagyon bekezdett, pár perc elteltével már négygólos előnyre tettek szert Takácsék. Minden posztról eredményesek voltak a mieink, a védekezés is jól működött, nagyon egyben volt Csiréék játéka. A félidőre 15-9-es eredménnyel vonulhattak a csapatok.
A fordulást követően sem változott a játék képe, Virágék rendre góllal fejezték be a támadásokat, míg a pilisvörösváriak csak elvétve tudták bevenni Schneck kapuját. A beállósainkkal nem tudott mit kezdeni a vendég alakulat, indításból is több találatot szerzett az SZKKA, és Schneider ezúttal is kíméletlen ítéletvégrehajtó volt – egy büntetőt sem hibázott. A hajrában pályára lépett a fiatal Bozzai is, a jobbszélső jól megoldotta a feladatát.
A két pont sorsa már az első negyed órában jószerivel eldőlt, a kérdés csak az volt, hogy milyen különbséggel nyernek Horváthék. A Swietelsky-SZKKA jó játékkal nyerte meg az első bajnokiját, a Pilisvörösvár nem tudta megnehezíteni a tavalyi ezüstérmes dolgát. A lefújást követően hosszú percekig éltette a közönség a lányokat, akik rászolgáltak az ünneplésre.

 

Swietelsky-SZKKA – Pilisvörösvár  35–19  (15–9)


Swietelsky-SZKKA: Schneck, Csire 2, Smid 4, Horváth Petra 3, Szendrei 7, Schneider 7, Takács Krisztina 3. Pálinkás (kapus), Jurik (kapus), Takács Bianka 3, Csépke 1, Virág 2, Ivanics 3, Bozzai. Vezetőedző: Füzesi Ferenc.