Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Magas szintű védekezés, magabiztos győzelem Pécsett

Az első félidőben átgázoltunk a PEAC-on, így szinte már a szünetre eldőlt az idegenbeli mérkőzés.
Magas szintű védekezés, magabiztos győzelem Pécsett

A válogatott és a húsvéti szünet után ahhoz a PEAC-hoz utaztunk vasárnap délután, akit a bajnokságban és a Magyar Kupában is legyőztünk hazai pályán. Bizakodva és esélyesként várhattunk tehát az idegenbeli összecsapást, melyet Pődör Rebeka gólja nyitott meg, csapatkapitányunk ezzel meglőtte 200. bajnoki gólját a szezonban. Christe Dalma is jól kezdett, a védései után már az első percekben el tudtunk húzni, 1-4-nél rögtön időt kért a PEAC. A folytatásban sem lassítottunk, remek védekezés és gyors gólok jellemezték a csapatot, nagy kedvvel kézilabdáztunk és folyamatosan növeltük a különbséget, 5-13. Az első félidőben szinte átgázoltunk a pécsieken és a szünetre szinte dűlőre is vittük a két pont sorsát.

A második félidőt ugyanolyan jól kezdtük, mint az elsőt és végleg el is döntöttük a mérkőzést. Az egész mérkőzésre jellemző volt, hogy magas szintű védekezést hoztunk, ami mögött a jó kapusteljesítmény is megvolt, így jöttek az ellentámadások és a gyors gólok is. Ezúttal is mindenki hozzájárult a magabiztos győzelemhez, 36-23-as sikerrel üldözzük tovább a Vasast és a Kozármislenyt.

- Összeállt a csapat, amihez kellett fél év. Megtörtént a korosztályváltás a Szombathelyi KKA felnőtt csapatánál. Az elmúlt évekbeli ifi csapat belenőtt a feladatba most átvette a szerepet – értékelt vezetőedzőnk, Pődör Zoltán.

PEAC – Szombathelyi KKA 23-36 (10-20)

NB I/B 24. forduló, Pécs, 100 néző

SZKKA: Christe – Balogh P. 5, Pődör B. 7, Szmolek 3, Pődör R. 9, Kulcsár 5, Varga N. 2 Csere: Fritz (K), Horváth An. 3, Győri, Tanaskovics, Biró 1, Török 1, Horváth Al. Vezetőedző: Pődör Zoltán