Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Magyar henger a junior VB-n

Az első félidőben még több hibával játszott a magyar női válogatott, amely a debreceni junior vb 2. fordulójában, - soraiban 3 szombathelyi származású játékossal is - végül magabiztosan győzött Portugália ellen.
Magyar henger a junior VB-n

Női U20-as világbajnokság, Debrecen, 2. forduló:
A-csoport: 
MAGYARORSZÁG-PORTUGÁLIA 33-20 (13-11)
Játékvezetők: Antics, Jakovljevics (szerbek).
 

MAGYARORSZÁG: Hlogyik, Binó, Suba (kapusok), Fodor 1, Faluvégi, Giricz 1, Háfra 7, Hornyák, Kácsor 5 (2), Klujber 3 (1), Kuti 4, Lakatos 4, Márton 5, Pásztor 1, Szabó K., Tóvizi 2. Szövetségi edző: Golovin Vlagyimir.

PORTUGÁLIA: Ursu, Cardoso, Cortes (kapusok), Almeida, Araujo 1, Azevedo 2, Goncalves 1, Justino, Minciuna 2, Monteiro, Morais 1, Oliveira 4 (1), Periquito 1, Resende 4 (1), Ruela, Sousa 4. Szövetségi edző: Ana Seabra. 
Kiállítások: 2, ill. 12 perc. 
Hétméteresek: 5/3, ill. 2/2. 

Golovin Vlagyimir: - A szünetben elmondtam a lányoknak, hogy jó az, amit csinálnak, betartják, amit kértem, de jobban kell koncentrálniuk, mert rengeteget hiba volt a játékban. Ziccereket hagytunk ki és sok labdát adtunk el. A második játékrészben folytattuk a jó játékot, de sokkal kevesebb hibával, aminek szerencsére meg is lett az eredménye.  Az elefántcsontpartiak elleni meccs hiányozni fog, mert azt érzem, hogy szükségünk lenne még játékra a hétvége előtt. A következő edzésünkön egymás elleni játékkal készülünk a hátralévő két csoportmeccsünkre.
Háfra Noémi: - Végre magamat tudtam adni, és felszabadultan játszottam. A csapaton is látszódott, hogy a végére könnyebben ment a játék, nagyon jól mentünk. A szünetben átbeszéltük a hibákat az öltözőben, Vova (Golovin Vlagyimir – a szerk.) elmagyarázott mindent, mit hogyan tegyünk, és ez sokat segített. Fantasztikus volt, hogy ennyien kijöttek megnézni minket, és remélem, egyre többen lesznek. Tényleg nem gondoltam volna, hogy majdnem teltházas lesz a mérkőzésünk. 

Tóvizi Petra: - Óriási dolog, hogy ennyien itt vannak a meccseinken, támogatnak minket, szurkolnak nekünk, nagyon felemelő érzés, ami előre viszi a csapatot. Talán ez is segített, mert elkezdtünk még jobban hajtani, akartunk, összeszedtük magunkat és örülök, hogy a döcögős kezdet ellenére megtudtuk ezt oldani, és nyertünk. 

Jól kezdte a mérkőzést a magyar válogatott, Hlogyik jól védett, 4-1 után azonban dekoncentrálttá váltak a mieink, sorra hagyták ki a helyzeteket, a portugálok pedig egyenlítettek, hiába kért időt Golovin Vlagyimir. Ráadásul Klujber Katrin fejbelőtte büntetőnél a portugál kapust, amiért piros lapot kapott. Ezt követően megrázta magát a magyar válogatott, és három gólos előnyre tett szert. A félidőt kihagyott magyar büntető, majd portugál gól zárta, így két gólos magyar előnnyel tértek pihenőre a csapatok.

Szünet után Háfra Noémi is belelendült, sorra lőtte az átlövés-gólokat, így a 45. percre már 25-16-ot mutatott az eredményjelző. A mérkőzés vége gólfesztivállá változott, a mieink tovább növelték előnyüket, és végül 13 gólos győzelmet arattak második mérkőzésükön.

Brazília-Norvégia 20-25 (8-13)

A csoport állása: 1. Magyarország 4 p, 2. Montenegró 2 p, 3. Norvégia 2 p, 4. Brazília 0 p, 5. Portugália 0 p

A magyar női junior válogatott kerete:
Kapusok: BINÓ Boglárka (Győri Audi ETO), HLOGYIK Petra (MTK Budapest), SUBA Sára (GVM Europe-Vác)
Jobbszélsők: FALUVÉGI Dorottya (FTC-Rail Cargo Hungaria), KUTI Bettina (MTK Budapest)
Jobbátlövők: KLUJBER Katrin (Dunaújvárosi KKA), PÉNZES Laura (DVSC-TVP)
Irányítók: LAKATOS Rita (GVM Europe-Vác), SZABÓ Kitti (NEKA)
Beállók: GIRICZ Laura (EUbility Group Békéscsaba), PÁSZTOR Noémi (Budaörs), TÓVIZI Petra (DVSC-TVP)
Balátlövők: HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), HORNYÁK Bernadett (SZKKA), HORVÁTH Laura (NEKA), KÁCSOR Gréta (GVM Europe-Vác)
Balszélsők: FODOR Csenge (Győri Audi ETO), MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Szövetségi edző: GOLOVIN Vlagyimir
Edző: PIGNICZKI Krisztina

A magyar válogatott további csoportmérkőzései (Főnix Csarnok):
Július 7. 13:30: Magyarország-Montenegró (tv: M4 Sport)
Július 8. 18:00: Magyarország-Norvégia (tv: M4 Sport)

keziszovetseg.hu