Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Magyar Kupa: Megfiatalított csapattal is sima továbbjutás

Magyar Kupa: Megfiatalított csapattal is sima továbbjutás

A Kozármisleny elleni óriási csata után és a hétvégi, SZISE elleni újabb rangadó előtt több kulcsjátékosunk is pihenőt kapott a PEAC elleni hazai Magyar Kupa mérkőzésre, amelyen így több ifjúsági korú tehetségünk is szóhoz jutott. Ennek megfelelően fiatalos lendülettel, emellett bátran kezdtünk, a kilencedik percben 5-2-es állásnál időt is kért a vendégek mestere. A rövid szünet után egy ideig kiegyenlített játék zajlott a pályán, a pécsiek egalizáltak is, de aztán ritmust tudtunk váltani: kemény, határozott védekezéssel újra meg tudtunk lépni, 12-7. A folytatásban kezdett egyre nagyobbra nyílni az olló: a félidő hajrájában futószalagon érkeztek a leindításos találatok, így a szünetben már hét góllal, 16-9-re vezettünk.

Nem változott a játék képe, uraltuk az összecsapást. A 40. percben Szendrei gólját követően már közel 10 gól volt az előnyünk, 23-14-nél eldőlni látszott a kupameccs. A remekül helytálló fiataljainkkal felállva is tartottuk a különbséget, a tetemes fór tudatában csak a végére engedtük kicsit lazábbra a gyeplőt, de a győzelmünk egy pillanatra sem forgott veszélyben. Végül három góllal, 28-25-ra nyertünk és továbbjutottunk a Magyar Kupa harmadik fordulójába.

Szombathelyi KKA – PEAC 28-25 (16-9)

Magyar Kupa, II. forduló

SZKKA: Christe – Balogh P. 5, Biró 5, Papp K. 2, Győri 4, Temesvári 1, Horváth An. 4 Csere: Fritz (K), Szendrei 4, Varga N., Ihász 3, Török, Tóth B., Németh J., Horváth Al.