Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Már az első félidőben eldöntöttük az év utolsó meccsét

Eredményes és látványos játékkal örvendeztettük meg Szurkolóinkat.
Már az első félidőben eldöntöttük az év utolsó meccsét

Az egri vereség feledtetése és szép búcsú a 2022-es évtől – ilyen célokkal vágtunk neki a tabella második felében található Ferencvárosi TC U19 elleni hazai bajnoki mérkőzésnek. Ennek szellemében esélyeshez méltóan kezdtük az összecsapást az Aréna Savariában. A jó védekezésnek és a támadásban lendületes első perceknek meg is lett az eredménye, 4-0-nál rögtön időt kért a kis Fradi. A vendégek a rövid szünet után sem igazán találták a védőfalunk ellenszerét, mi pedig gyors gólokkal növeltük a különbséget, a 10. percben már 10 találatnál jártunk. Nem csak hatékony, de látványos játékkal is szolgáltuk ki Szurkolóinkat, 15-5-ös állásnál újra az időkérést jelző T betű landolt a zsűriasztalon az FTC részéről. A lányokban égett a harci kedv és próbálták minél előbb dűlőre vinni a két pont sorsát. A lendületünk kitartott a szünetig és tulajdonképpen az első félidőben eldöntöttük a mérkőzést, 21-9.

A fordulás után felváltva estek a gólok, majd a fiatal vendégcsapat próbált ránk ijeszteni, zsinórban négyszer betaláltak, amivel nyolcra csökkentették a hátrányukat. Gyorsan megráztuk magunkat és visszaállítottuk a tízpluszos differenciát. A második félidőben minden játékosunk lehetőséget kapott és végül magabiztosan, 34-25-re nyertük meg az év utolsó bajnoki mérkőzését. Az újabb két pont begyűjtésével a tabella negyedik helyéről várjuk a januári folytatást, de az első és második helyezett is eggyel több mérkőzést játszott és rettenetesen szoros az élmezőny.

Köszönjük Szurkolóinknak az egész éves támogatást, találkozunk 2023-ban!

Szombathelyi KKA – Ferencvárosi TC U19 34-25 (21-9)

NB I/B 13. forduló, Aréna Savaria, 400 néző

SZKKA: Christe – Balogh P. 5, Pődör R. 8, Szmolek 1, Kulcsár 2, Pődör B. 6, Horváth A. 5 Csere: Fritz 1 - Tanaskovics, Varga N. 1, Kiskartali 1, Szendrei 1, Győri 1, Biró 1, Temesvári 1. Vezetőedző: Pődör Zoltán.