Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Marija Agbaba az utolsó érkezőnk

A balkezes szerb válogatott átlövővel teljessé vált NB I-es csapatunk kerete.
Marija Agbaba az utolsó érkezőnk

Balog Judit és Orbán Adrienn után újabb játékossal bővült a Szombathelyi Kézilabdaklub és Akadémia NB I-es csapata. Klubunk pénteken jelentette be, hogy a szerb Marija Agbaba az utolsó nyári érkezőnk. A 24 éves balkezes átlövő egyéves szerződést írt alá klubunkkal. Új játékosunk számára nem ismeretlen a magyar élvonal, ugyanis korábban megfordult a Békéscsaba és a Siófok együttesében is. Agbaba 2018-ban a fehérorosz HC Gomel játékosaként 36 mérkőzésen 160 gólt dobott, amivel a bajnokság harmadik legeredményesebb gólszerzője lett. Legújabb érkezőnk tagja a szerb válogatott bő keretének, a legutóbbi idényt a szerb Jagodina csapatánál töltötte. 

- Nagyon örülünk az új játékos érkezésének, Agbaba szerződtetésével lezárult számunkra az átigazolási időszak. Új igazolásunk hiányposztra érkezett a csapatba, így bővülhet a taktikai repertoárunk is. Biztos vagyok benne, hogy nagy segítségünkre lesz a bennmaradásért zajló harcban – jelezte klubunk ügyvezető-elnöke, Pődör Zoltán.

- Nem volt balkezes átlövőnk az elmúlt években, ezért mindenképp szerettünk volna igazolni. Érzékelhető volt, hogy belső posztokon kevesen vagyunk, ezért speciálisan erre pozícióra kerestünk játékost. Örülök, hogy Agbaba személyében olyan átlövőt szerződtettünk, aki a védelemben is hasznos tud lenni. Bízom benne, hogy együtt tudunk fejlődni. Neki is sokat kell még fejlődnie, amiben mi tudunk segíteni, illetve nekünk is fejlődnünk kell, amiben reméljük, ő is tud segíteni. Úgy gondolom, hogy ez egy gyümölcsöző kapcsolat lesz a jövőben – nyilatkozta az új igazolásról a csapat vezetőedzője, Marosán György.

- Nagyon szerettem korábban Magyarországon kézilabdázni. Erre vártam, hogy Magyarországról is kapjak ajánlatot. A szombathelyi megkeresés után beszéltem az itteni lányokkal, akik pozitív véleménnyel voltak a klubról. Ezért döntöttem úgy, hogy itt folytatom. Tegnap volt az első edzésem, néhány lányt már ismertem, de a többiek is nagyon kedvesen fogadtak, jó benyomást keltettek. Biztos vagyok benne, hogy minden rendben lesz és jó közösség, jó csapat leszünk - mondta az aláírás után Marija Agbaba.