Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Marosán György: a tétmeccseinken szórakoztatni szeretnénk!

NB I-be vágyó és hajtó felnőtt csapatunk vezetőedzője szerint az a legfontosabb, hogy minden játékos a saját szerepkörét magas szinten oldja meg.
Marosán György: a tétmeccseinken szórakoztatni szeretnénk!

Marosán György vezetőedzővel beszélgettünk a pénteki Magyar Kupa meccs előtt. 


- Elégedett az elmúlt másfél hónapban végzett munkával?
- Nagy örömmel tölt el, hogy a lányok fantasztikusan dolgoztak az elmúlt hetekben. Pozitív visszaigazolásnak tartom a Szent István SE elleni meccsünket, de az is igaz, hogy van még, mit javítani az edzéseken. Jól állunk, a lányok nyitottak arra a stílusra, amit én szeretnék megvalósítani. 

-Várják már a lányok a tétmeccseket?
- Persze, hogy várják, akárcsak mi, edzők. Még az első sípszó, illetve tétmeccs előtt azonban érdemes tudni, hogy a játékrendszer elsajátítása nem egy-két hét, de talán ennél is fontosabb a győztes mentalitás magunkévá tétele, megteremtése. Azt hiszem, hogy az alapgondolkodásmódunk már most megfelelő a sikerek eléréséhez. Nagyon várjuk már, hogy az ünnepnapok, a Magyar Kupa, majd a bajnoki meccsek következzenek. Szeretnénk a tétmeccseinken szórakoztatni, mert ez lesz a legfontosabb. Bízom benne, hogy sikerül egy igazi katlanná változtatni a mi kis szentélyünket. Ez persze a szurkolók nélkül nem fog menni, csak velük. A szurkoló pedig csak akkor jön, ha minőséget lát. 

– Most, pár nappal a Hali elleni kupameccs és 10 nappal az 1. bajnoki meccs előtt hogyan látja valóra válhat az álom, lehet NB I-es csapata Szombathelynek?
- Nagyon pozitívan látom a jövőt, azon dolgozunk, hogy az NB I-be való vágyakozás ne csak egy szentimentalista álom legyen, hanem egy olyan realista álommá váljon, amiért minden nap tehetünk. 

– Milyen a keret, elégedett a csapat rutinos és júliusban érkezett játékosaival? 
- Igen, mindenképpen. Az új játékosok igazolták az előzetes várakozásokat, persze lesz, akinek ,,csak” kiegészítő szerep jut, de olyan is, akinek az első perctől kulcsszerepe lehet. Az lesz a leglényegesebb, hogy mindenki a saját szerepét, szerepkörét magas szinten megoldja. Mindenkinek a saját kis tortaszeletét kell elkészíteni, saját felelősségét kell . Összességében úgy gondolom, mindenki a helyén van, és méltó arra, hogy ebben a klubban, illetve csapatban kézilabdázzon.  

– Mi van még hátra, mire helyezik a fő hangsúlyt az utolsó napokban? 
- A napokban már a finomkoordináció zajlott, zajlik. Mivel a bajnokságot tekintjük prioritásnak, ezért azt tartjuk elsődlegesnek, hogy már az 1. fordulóban csúcsformában legyünk. Azért is fontos ez, mert az 1-4. fordulóban következnek a bajnokságban talán a legnehezebb ellenfelek. A legjobb eredményre és a győztes mentalitásra törekedve akarunk már szeptember 16-án, a Kozármisleny ellen is játszani.

Csapatunk már az 1. bajnoki forduló előtt szórakoztathat, hiszen szeptember 7-én, pénteken 18 órakor Magyar Kupa-meccset játszunk a Haladás vendégeként. Hajrá, csajok! 

KAPCSOLÓDÓ KÉPEK