Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Marosán György: az első héten a kondicionális képességek fejlesztésén lesz a hangsúly!

Felnőtt csapatunk vezetőedzője szerint az eddig elsajátított játékrendszer még magasabb szintre emelése lesz a következő hetek kiemelt feladata.
Marosán György: az első héten a kondicionális képességek fejlesztésén lesz a hangsúly!

Amint arról már olvashattak weboldalunkon, felnőtt csapatunk is megkezdte a felkészülést a februári bajnoki rajtra. A részletekről a vezetőedzőt kérdeztük.

- A közös gyakorlás előtt is kaptak már feladatot a lányok?

- Természetesen, mint mindig! A felkészülés előtti egyéni programot mindenki rendben végrehajtotta, majd hétfőn megkezdtük a közös munkát.

- Mivel töltik az első napokat, heteket, illetve mindenki egészségesen érkezett vissza a szabadságról?

- Az alapozó időszakunk 6 hetes lesz, ezt állóképesség-fejlesztéssel, kondicionális képesség-fejlesztéssel indítottuk. Terenyi Bianka sérülése 1-2 héten belül rendbe jön, a bajnoki rajtra teljes mértékben bevethető lesz, rajta kívül mindenki épségben, egészségben megjelent az első edzésen. 

- Játszanak majd edzőmeccseket a bajnoki rajtig?

- Mindenképpen, bár az edzőmérkőzések terén vannak még bizonytalanságok, de igyekszünk többségében hazai mérkőzések megszervezésére koncentrálni. Persze idegenben is fellépünk, január 25-26-án a Kispesttel és a Szent István Építők csapatával mérkőzünk meg. Érdemes tudni, hogy ezen időszakban nem lesz annyi edzőmeccsünk, mint nyáron volt. Már nem kell új játékrendszert megtanulni, elsajátítani, hanem ,,csupán" az eddigieket kell még magasabb szintre emelni.

- Mi az első heti program?

- Hétfőn, kedden és csütörtökön napi 2, míg szerdán és pénteken napi 1 edzéssel készülünk, ezen a héten még kisebb mértékben lesz a labdán a hangsúly, de szerdán már lesz labdás edzésünk is. Az erőfejlesztésre helyezzük ezekben a napokban a kiemelt hangsúlyt. 
 

Hibátlan teljesítménnyel listavezető csapatunk február 16-án jelenleg a dobogó 3. fokán álló Kozármisleny otthonában játszik rangadót.