Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Marosán György lesz a vezetőedző, Farkas József pedig a másodedző!

Szerda délután az ELTE-SEK-en tartott sajtótájékoztatón jelentette be Pődör Zoltán klubelnök, hogy új szakmai stábbal vág neki a felnőtt csapat a 2018/2019-es szezonnak. A szakemberek bemutatásakor elhangzott, hogy a bajnoki cím és az NB I-be történő feljutás az elsődleges cél.
Marosán György lesz a vezetőedző, Farkas József pedig a másodedző!

Az idei szezon rövid értékelésével kezdődött a sajtótájékoztató, ekkor Pődör Zoltán elmondta, hogy a minimális elvárás, a dobogós helyezés elérése teljesült, a bronzérem megvan.
- A szezon elején még nem ismertük az erőviszonyokat, most már tudjuk, hogy a Mosonmagyaróvár extra erős csapattal játszotta végig a szezont és megérdemelten jutott vissza az első osztályba. Ezt az alkalmat használom fel, hogy megköszönjem volt vezetőedzőnknek, Füzesi Ferencnek, hogy a nálunk eltöltött egy év alatt kiváló alapokat tett le, munkájával nagy mértékben hozzájárult a bronzérem megszerzéséhez. Az őt váltó Józsa Krisztiánnak is megköszönöm a munkát, azt gondolom, profi módon oldotta meg a feladatát, jókor adott jó lendületet a csapatnak. Krisztián nem tudja folytatni a szakmai munkát, hiszen a családjában bekövetkező új élethelyzet máshová szólítja.   

A jövővel kapcsolatban Pődör Zoltán elmondta, hogy az évekkel ezelőtt megkezdett ,,építkezés” a következő szezonban érhet el a csúcsra. 
- A célok megvalósítását, a feljutást pedig 2 tehetséges fiatal edzővel képzeljük el, velük szeretnénk NB I-be kerülni, illetve minél több szombathelyi játékosnak is szeretnénk lehetőséget biztosítani – tette hozzá Pődör Zoltán, aki újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy lesznek távozók és érkezők, egyértelmű cél az erősítés.

A Szegeddel és a Kecskeméttel is NB I/B-s bajnoki címet nyert Marosán György vezetőedző úgy fogalmazott, hogy a bizalom a legfontosabb. 
- Fantasztikus érzés, hogy Szombathelyen kaptam lehetőséget, hogy NB I-be vezethetem a csapatot. Bajnokságot nyerni sosem egyszerű, egyedül nem megy, ezt csak egységesen csapatszinten történhet meg. Az elnök, a vezetőedző, a csapat, a gyúró, a közönség, a média mind-mind összetevője a sikernek. A türelem nagyon fontos, az 1. fordulóig itt is türelmet kérek. Szerethető csapatot akarunk az NB I-be vezetni, emellett nagyon fontosnak tartom, hogy kötődése legyen a lányoknak a városhoz, a klubhoz és, hogy jövőképet mutassunk a 350-400 fős utánpótlás bázisunknak – nyilatkozta Marosán György. 

Farkas József edzőtől megtudtuk, hogy 2011/2012 óta dolgoznak együtt Marosán Györggyel.

- Nagyon fontos lesz, hogy mindenki támogasson bennünket. Nagyon fontosnak tartom az utánpótlás, illetve a kapusképzés koordinálását – fűzte hozzá Farkas József. 

Az SZKKA május 19-én a Szekszárd ellen fejezi be a bajnoki sorozatot, az új szakmai stáb július 1-től áll hadba. 
A sajtótájékoztató végén még megtudtuk, hogy több nyári tornán, így Makarskán és Koperben is ott lesznek a szombathelyi lányok, az SZKKA ugyanis mintegy 100 kézilabdázóval igyekszik tovább öregbíteni a város és a klub hírnevét. 
 

KAPCSOLÓDÓ KÉPEK