Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Marosán György: nem ez lesz a legkönnyebb nyaruk a lányoknak!

Kemény alapozás, futó- és taktikai edzések egymásutánisága, ez a siker receptje – tartja a Marosán-Farkas edzőpáros. Vasárnap óta a CVSE-Swietelsky Aréna az otthona az NB I-be vágyó felnőtt csapatunknak.
Marosán György: nem ez lesz a legkönnyebb nyaruk a lányoknak!

A helyszínen azt láttuk, hogy a junior világbajnok Hornyák Bernadett is bekapcsolódott már a munkába, amelynek eddig elvégzett részéről, valamint a hét hátralévő feladatairól Marosán György vezetőedzőnél érdeklődtünk.  
- A hangulat kiváló, erre törekszünk mindig, szerintem ez a jó munka kulcsa, ami persze nem mehet soha a minőség rovására. A nyári házi feladatot elvégezték a lányok, ennek ellenére a kondicionális képességekben komoly lemaradásunk volt, de folyamatosan pótoljuk. Azon dolgozunk, hogy a képességeink negatív vetületét eltüntessük, illetve, hogy a pozitív dolgokat egyre inkább felerősítsük. Az erő, az állóképesség terén jelentős fejlődést várok, ezen dolgozunk. Nem ígérem, hogy a legkönnyebb nyaruk lesz a lányoknak, de mindennek megvan az ára, ahhoz, hogy ugyanis, hogy gyors játékot tudjunk játszani és, hogy ősszel sikeresek tudjunk lenni, ahhoz most ki kell lépnünk a komfortzónánkból – fogalmazott a vezetőedző, majd az egyhetes munka napi feladatait ismertette. 

- Vasárnap délután, a megérkezést követően már edzettünk egyet, aztán hétfőn kettőt, ma pedig már 3 edzés várt a lányokra. Ma, kedden van a holtpont, de ez így a természetes, hiszen egy edzőtáborban mindig a 3. napon jön el a holtpont, az edzések egymásutánisága miatt. Elfáradt a csapat, ma reggel 7.30-kor frissítő futással indítottunk a futópályán, a lányok persze nem így hívják, aztán jött a másfél órás taktikai munka, majd 16 órától újabb taktikai edzés – tájékoztat marosán György, majd gyorsan hozzáteszi, hogy szerdán délelőtt egyéni képzés lesz, majd pihennek is egy kicsit délután. 

- Csütörtökön 3 edzés: futás, délelőtt másfél, délután kettő óra taktikai edzés következik, majd pénteken délelőtt egyórás taktikai munka, aztán edzőmeccs következik a Mosonmagyaróvár ellen. Ebbe az összecsapásba 12 edzés után megyünk bele, fáradtan. Szerintem káosz uralkodik majd, de még ez sem lesz probléma, hiszen el kell kezdeni a felkészülési meccsek sorát – tette hozzá Marosán György. 

A vezetőedzőtől azt is megtudtuk, hogy az edzőtábor elsődleges célja, hogy játékainkat, az év közben alkalmazandó támadási manővereinket jól összerakjuk. 
- Elkezdjük a páros, hármas kapcsolatokat is, amelyek dominánsak lesznek majd a bajnokság során. Élvezettel végezzük az edzéseket, a tartalmas munkával eddig elégedett vagyok. Meleg van, de a nyár már csak ilyen, sajnos így korábban jön el a fáradási pont, mint egyébként, de a kánikula mindenkinek kánikula – fűzte hozzá a mester, aki a körülményekről elmondta, hogy Fehér László celldömölki polgármester vezetésével arra törekszik a vendéglátó, hogy kielégítse az igényeket, és ez sikerül is, nyugodtan mondható, minden rendben van. 

A felnőtt csapat mellett hétfő óta a serdülő és az ifi csapat is Celldömölkön készül. Nagyon jó, kellemes élmény ez, hogy egy hetet, ha munkával is, de együtt tölthet a közösség, a családias egyesület.