Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Marosán György: szakmailag értékes lesz a hétvégi felkészülési torna!

A hétvégi hajdúnánási torna esélyeiről és a bajnoki rajtra történő felkészülés eddig elvégzett munkájáról kérdeztük felnőtt csapatunk vezetőedzőjét.
Marosán György: szakmailag értékes lesz a hétvégi felkészülési torna!

Az NB I/B nyugati csoportját pontveszteség nélkül vezető csapatunk péntek délelőtt indult Hajdúnánásra. 

- Mit vár a 4 csapatos tornától?
- Megtisztelő, hogy meghívást kaptunk a már hagyományos felkészülési tornára, ez is egyfajta visszacsatolása munkánknak, eddigi sikereinknek. Hasznos hétvége vár ránk, hiszen 3 mérkőzést is játszhatunk, a hazaiakkal közös edzésünk lesz, majd a házigazda mellett a szentendreiekkel és a szeged-kiskundorozsmaiakkal is összemérhetjük tudásunkat. Célunk, hogy a repertoárunkban szereplő játékelemeket szeretnénk begyakorolni téthelyzetben, persze egy edzőmeccs pszichológiája így is más, mint a bajnoki összecsapásoké. Úgy gondolom, hogy szakmailag értékes lesz a hétvégi torna.

- A február 16-i bajnoki rajtra történő felkészülés a tervek szerint halad?
- Természetesen, már minden mozzanatunk arról szól, hogy minél eredményesebben felkészüljünk, minél jobb erőben várjuk a Kozármisleny elleni meccsünket. Mint egy versenyló, amelyik ki akar törni, úgy várjuk a 2 hét múlva kezdődő rajtot. Nagyon elégedett vagyok a lányokkal, rendkívül nyitottak a munkára, szerintem egyénileg és csapatszinten is nagyon sokat fejlődtek. Fizikálisan, kondicionális képességek terén, erőben és taktikai készségekben is előbbre tartunk. Már nemcsak csináljuk, de értjük is a rendszert, amiben játszunk. Amennyiben minőséggel is meg tudjuk tölteni játékunkat és a külső körülményekből adódó negatív hatások is elkerülnek bennünket, akkor szurkolóink támogatásával tavasszal is nagyot dobhatunk, így pedig elérhetjük hőn áhított célunkat.