Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Felkészülés: Megérdemelt váci siker

Nem tudtuk megszorongatni a K&H Liga egyik élcsapatát.
Felkészülés: Megérdemelt váci siker

A múlt heti két hazai edzőmeccs után szerda délután az élvonal topcsapatának számító, az előző idényt negyedik helyen záró Váci NKSE együttesét látta vendégül az SZKKA NB I-es együttese az egyetemi csarnokban rendezett felkészülési mérkőzésen. A két gárda találkozott már a nyári alapozási időszakban, akkor hazai pályán a Vác nyert nyolc találattal. Bátran kezdtük a találkozót, Forgács két góljával és Tomasevics védésével indult a meccs, 2-0. A vendégek hálóőre is bemutatott két védést, gyorsan fordított a Vác. A befejezéseinkbe ugyan csúszott hiba, de kemény védekezéssel közel tartottuk a vendégeket, a félidő felénél 6-7 volt az állás. Kimaradt lövések után kezdett meglépni a Vác, 6-10-nél időt kért Marosán György vezetőedző. Sikerült is felrázni a csapatot, gyorsan felzárkóztunk kettőre, 10-12-nél már a vendégek mestere kérte ki első idejét. A játékrész hajrájában rengeteg labdát eladtunk feleslegesen, így a szünetben 18-13-ra vezetett a vendégcsapat.

Nem kezdtük jól a második játékrészt, védekezésben és támadásban sem tudtunk felpörögni, így öt perc alatt megduplázta előnyét a Vác, 13-23-nál időt kért Marosán György. A mérkőzés folyamán többször is naggyá tettük az ellenfél kapusát, nem tudtunk közelebb zárkózni. A vendégek könnyű gólokkal tartották a kiharcolt előnyüket, a győzelmük nem forgott veszélyben. A találkozó első perceit leszámítva nem voltunk elég élesek, hogy megszorongassuk a Vácot, sok hibával és elszórt labdával játszottunk. Balog védései is kellettek, hogy a végére kozmetikázzunk az eredményen, végül hat góllal, 31-25-re nyert a Vác. A meccs krónikájához tartozik, hogy a hiányzó Csire és Borba mellett két légiósunk, Stosics és Beganovic is csak néhány percet tudott játszani sérülés miatt.

Szombathelyi KKA – Váci NKSE 25-31 (13-18)

Felkészülési mérkőzés

SZKKA: Tomasevics – Forgács 4, Horváth P. 6, Szendrei 7, Pődör R. 2, Virág 1, Kadlicsek 2 Csere: Balog (K), Stosics 1, Prkacin 1, Beganovic, Szmolek 1, Biró, Christe (K).