Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Igazán megnehezítettük a Siófok dolgát is

Végig tartottuk a lépést a Balaton-partiakkal, akik végül öt góllal nyertek.
Igazán megnehezítettük a Siófok dolgát is

A DKKA és a DVSC ellen mutatott teljesítmény után pozitív hangulatban és légkörben vártuk a szintén nullapontos Siófok KC elleni idegenbeli NB I-es bajnokit. A hazaiak mérlege persze senkit nem téveszhetett meg, hiszen a 2019 EHF-kupagyőztes Siófok a nyári változások ellenére bivalyerős kerettel, toronymagas esélyesként készült a ma esti összecsapásra.

Éppen siófoki kölcsönjátékosunk, Kadlicsek Zea lőtte csapatunk első találatát, de emberhátrányba kerültünk és gyorsan elhúzott 4-1-re a hazai csapat. Elhibázott helyzetek és eladott labdák után átrohant rajtunk a Siófok a meccs elején, 7-2-es állásnál azonnal időt kért Marosán György vezetőedző. A következő percekben Pődör Rebeka szép gólokkal szinte egymaga cipelte vállán a csapatot, zsinórban háromszor is betaláltunk, így felzárkóztunk 10-7-re. A védekezésünk nem akart összeállni, könnyű gólokat engedtünk a Siófoknak, 12-7-nél újra időt kért az SZKKA mestere. A folytatásban felváltva estek a gólok, majd többször is hibára késztettük a Balaton-partiakat, feljöttünk háromra, 18-15-nél már Danyi Gábornak kellett időt kérnie. Hiába, két gólra is felzárkóztunk, de a játékrész utolsó perceiben kettős emberhátrányba kerültünk, a Siófok pedig ezt kihasználva újra ötre növelte a szünetre a különbséget, 23-18.

A második félidő elején Pődör újabb bombagóljaival újra felzárkóztunk háromra, irányítónk a 10. góljával módosította az állást 27-24-re. Bár a hazaiak ismét elmentek öt gólra, de a lányok nem adták fel, gyorsan felzárkóztunk kettőre, 31-29-es állásnál a Siófok trénere, Danyi Gábor kért újra időt. Folyamatosan lőtávolon belül tartottuk a hazai együttest, amely nem lélegezhetett fel egy pillanatra sem, tíz perccel a vége előtt 32-30-at mutatott az eredményjelző. A hajrában a tavaly Szombathelyen szereplő Csapó Kincső akadályozta meg a hazai kapuban, hogy még szorosabbá tegyük a mérkőzést. A Siófok végül öt góllal nyert és megszerezte első győzelmét az új szezonban. Az első percek rövidzárlatát leszámítva ezúttal is hatalmasat küzdöttünk és végig tartottuk a lépést a papíron jóval erősebb, válogatott klasszisokkal teletűzdelt Siófok otthonában úgy, hogy Horváth Petra, Ana Luiza Borba és Lilja Horilszka sem lépett pályára. Az első három fordulóban nyújtottak alapján bizakodva várhatjuk a jövő pénteki, újonc Vasas elleni hazai rangadót.

Siófok KC – Hungast Szombathelyi KKA 38-33 (23-18)

K&H Liga, 3. forduló, Kiss Szilárd Sportcsarnok

SZKKA: Tomasevics - Csire 1, Prkacin 8, Szendrei 3, Pődör R. 11, Stosics 4, Kadlicsek 3 Csere: Balog (K), Virág, Szmolek 2, Forgács 1, Pődör B., Biró, Papp P., Borba, Horilszka. Vezetőedző: Marosán György