Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Megtettük az első lépést, legyőztük a Békéscsabát

Szurkolóink belehajszolták a győzelembe a hatalmas harcoló csapatunkat.
Megtettük az első lépést, legyőztük a Békéscsabát

Remek szellemben kezdte a Békéscsaba elleni fontos rangadót a Hungast SZKKA NB I-es csapata, amely jó védekezéseknek és Tomasevics bravúrjainak köszönhetően 3-1-re és 5-3-ra is vezetett. A félidő közepére aztán fordítottak a vendégek, de Pődör Rebeka zsinórban háromszor is kiegyenlített, 8-8. A folytatásban felváltva estek a gólok, a szünetben 11-11-et  mutatott az eredményjelző.

A mérkőzésre kilátogató szépszámú közönség nagyszerű hangulatot varázsolt a csarnokba, csapatunk pedig a második játékrészt is kiválóan kezdte. Kettő góllal elhúztunk, de a vendégeknek mindig volt válasza, így tíz perccel a vége előtt 22-22 volt az állás. A hajrára a hosszú sérülésből ezen a meccsen visszatérő Balog Judit szenzációsan szállt be és több fontos bravúrvédést is bemutatott. A lányok hatalmasat harcoltak minden labdáért, minden egyes gólért kitették a szívüket a pályára. A nagyszerűen játszó Mayer kipattanó utáni góljával 5 perccel a vége előtt hárommal vezettünk, majd 25-24-nél Agbaba hetese végleg eldöntötte a találkozót. A végig rendületlenül szurkoló Drukkereink belehajszolták a csapatot a győzelembe. A Hungast SZKKA két góllal, 26-24-re nyert és ezzel a sikerrel életben tartotta reményeit a bennmaradásra. Folytatás szerdán az Érd vendégeként, majd jövő vasárnap az Alba Fehérvár ellen zárjuk az idényt hazai pályán.

Hungast Szombathelyi KKA – EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE 26-24 (11-11)

K&H Liga, 24. forduló, Jv: Hargitai, Markó

SZKKA: Tomasevics – Wald 1, Horváth P. 4, Mayer 5, Horilszka 3, Agbaba 4, Orbán 2 Csere: Balog (K), Pődör R. 5, Virág, Bandelier 2, Varga N., Szendrei, Forgács, Kulcsár, Christe (K).