Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Megvan a nagyon fontos első győzelem

Óriási izgalmak után 31-29-re nyertünk a Boglári Akadémia-SZISE vendégeként.
Megvan a nagyon fontos első győzelem

A Siófok elleni nagyszerű helytállás után az élvonal újonca, a Boglári Akadémia-SZISE vendégeként lépett pályára a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia NB I-es csapata a K&H Liga 3. fordulójában. Bandelier gólja, majd Tomasevics védése nyitotta a mérkőzést, ám a hazaiak a folytatásban fordítottak 3-1-re. Gorilszka hiába szerzett zsinórban három gólt, a NEKA pillanatok alatt újra magához ragadta az előnyt, 6-4-es állásnál Marosán György kért időt. Gorilszkát nem tudta tartani a NEKA, a félidő derekára így egalizáltunk, 8-8. Tomasevics remek védése után Bandelier bombájával átvettük a vezetést, 9-11-nél a hazaiak mestere rendelte magához övéit. Hektikusan alakult a találkozó, elhibázott lövések után egyenlítettek a hazaiak. A játékrész utolsó két percében két Agbaba-gól között Tomasevics védett nagyot, így a szünetben kettővel vezettünk, 15-17.

A csapatunkat elkísérő fantasztikus szurkolóink igazi hazai pályát varázsoltak a NEKA Csarnokba. A második félidő elején már három góllal is vezettünk, 17-20-ra, ám a hazai együttes pillanatok alatt újra feljött egyre. Hullámvölgybe kerültünk, könnyen eladott labdák után előbb egyenlített, majd fordított a Boglári Akadémia, 25-23-as állásnál vezetőedzőnk kért időt. Pődör Blanka két góljával zárkóztunk, hátul pedig Tomasevics tartotta életben a reményeket. Agbaba emberhátrányban lőtt két nagyon fontos gólt, amivel egalizálni tudtunk, majd Tomasevics sokadik bravúrját követően Mayer vette át a vezetést az SZKKA-nak, 28-29-nél a hazaiak kértek időt. Harcosan küzdve kivédekeztük a NEKA utolsó támadásait, Wald üres kapura pedig végleg eldöntötte a mérkőzést. A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia 31-29-re nyert idegenben az újonc ellen, amivel megszerezte első győzelmét a 2020/21-es bajnokságban

Boglári Akadémia-SZISE – Szombathelyi KKA 29-31 (15-17)

K&H Liga, 3. forduló

Balatonboglár, NEKA Csarnok, Jv: Bócz, Wiedemann

SZKKA: Tomasevics – Mayer 2, Banderlier 4, Pődör R. 2, Gorilszka 9, Agbaba 7, Orbán Csere: Wald 2, Horváth P. 2, Virág 1, Varga N., Pődör B. 2.

címlapfotó: Nemzeti Kézilabda Akadémia Facebook