Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Méltó zárása az évnek: szívvel-lélekkel küzdve húztuk be az Érd elleni rangadót

Méltó zárása az évnek: szívvel-lélekkel küzdve húztuk be az Érd elleni rangadót

Komoly rangadóval zárta a 2023-as évet a tabellát vezető felnőtt csapatunk, amely péntek este a szintén feljutásra pályázó, tavaly még NB I-es Érd otthonában lépett pályára. Ezúttal nem úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy előzetesen elterveztük, idegesen, kapkodva játszottunk, 6-2-es hazai vezetésnél azonnal időt is kért Vida Gergő vezetőedző. Időben sikerült felrázni a csapatot, egyre jobban kezdtünk megérkezni az összecsapásra és az első negyedóra végére fel is zárkóztunk egy gólra, 9-8-nál már a narancsmezes érdiek kérték ki első idejüket.

Minket azonban a rövid szünet sem zökkentett ki: igazán izgalmasan alakult a nagyszerű hangulatú rangadó, Pődör Rebeka vezérletével fordítottunk is és a 20. percben már mi vezettünk kettővel. Nagy tempót diktáltak a csapatok, mindkét oldalon gyorsan járt a labda és fordulatokban sem volt hiány, a szünetre egyenlített az Érd, 19-19et mutatott az eredményjelző a félidőben.

Tanulva az első játékrészből, a másodikat már sokkal jobban kezdtük, Pődör Blanka futószalagon szállította a gólokat, sikerült is ellépnünk három találattal, 23-26-nál jött az újabb hazai időkérés. Persze az Érd sem adta könnyen a bőrét, nem sokkal később már Vida Gergőnek kellett egy időkéréssel megtörni a zárkózó hazaiak lendületét, 25-26. Óriási küzdelem zajlott a pályán, minden egyes gólért vagy kivédekezett támadásért nagyot harcoltunk és újra elhúztunk hárommal, 27-30-nál már csak tíz perc volt vissza az összecsapásból.

Elképesztő izgalmak maradtak a végjátékra, a hazaiak ugyanis újra ránk jöttek (30-31), de a lányoknak a helyén volt a szíve, nagyon akarták a sikert és a 38-34-es győzelemmel bizonyították, hogy mienk a jobb a csapat és nem véletlenül vezetjük veretlenül a bajnokságot. Szurkolóink ezúttal is nagyon kitettek magukért, köszönjük a támogatást, együtt megcsináltuk!

Érd – Szombathelyi KKA 34-38 (19-19)

NB I/B 13. forduló, Érd Aréna, Jv: Bóna, Földesi

SZKKA: Csatlós – Kazai 7, Pődör B. 12, Szeberényi, Szmolek 4, Kulcsár 4, Pálffy 2 Csere: Pődör R. 9., Christe (K), Varga N., Balogh P., Böhm, Horváth A., Gönczöl, Török. Vezetőedző: Vida Gergő