Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Mézeskalácsház, adventi vásár, saját készítésű koszorú - így készül a karácsonyra Pődör Rebeka

Mézeskalácsház, adventi vásár, saját készítésű koszorú - így készül a karácsonyra Pődör Rebeka

Aranyvasárnap a negyedik gyertya is égni kezd az adventi koszorún, ami azt jelenti, hogy már csak néhány napot kell várni az idei karácsonyig. A szeretet ünnepét megelőző időszak az év legszebb időszaka és vannak, akik már hetekkel Szenteste előtt karácsonyi lázban égnek. Így van ezzel a Hungast SZKKA fiatal irányítója, Pődör Rebeka is, aki honlapunknak mesélte el, hogyan készül a várva várt ünnepre.

- Minden évben nagyon várom a karácsonyt, hiszen nem csak maga az ünnep csodálatos, hanem az egész miliő, ami körbeveszi. Idén is már novemberben beszereztem mindenkinek az ajándékát, azóta a garázsban becsomagolva várják a nagy napot. Ilyenkor rengeteget járunk a családdal és barátokkal karácsonyi vásárba, idén még a kiskutyámat, Aldót is kivettem a helyi vásárba – kezdte Pődör Rebeka, aki a karácsonyi sütés-főzésből is kiveszi a részét, sőt, idén még adventi koszorút is készített.

- Alapból is szeretek sütiket sütni, de ebben az időszakban kiváltképp jól esik az embernek a sütő plusz melege és a finomabbnál finomabb illatok. A kedvencem természetesen a mézeskalács, idén megpróbálunk házikót is csinálni belőle. Emellett idén elkészítettük a saját adventi koszorúnkat is – mesélte Pődör Rebeka.