Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Minden eddigi részvételi rekordot megdöntve rajtol a Student Kupa!

Az ország top klubjainak utánpótlás kézilabda csapatai Szombathelyen, illetve Vas megyében randevúznak a hétvégén. Szombat-vasárnap a XI.Student Comfort Kupán 80 csapat közel 1000 sportolóval vesz részt - tudtuk meg Vers Ákos versenyigazgatótól, aki a szervezésben közreműködőknek már a stábképzést is megtartotta. Fotónk is ekkor készült.
Minden eddigi részvételi rekordot megdöntve rajtol a Student Kupa!

A fiúknál az U14, U13, U12, U11 és az U10-es korosztályokban, míg a lányoknál az ifi, a serdülő, az U14-es, U13-as, U12-es, U11-es, U10-es és az U9-es csapatok mérik össze erőiket a Student Kupában. Az SZKKA, mint rendező egyesület természetesen minden korosztályban képviselteti magát a lányoknál.  

- A mieink az U9-es korosztálytól az ifjúsági korosztályig, szám szerint 13 csapattal indulnak. A részvételi rekordokat döntögető idei kupáról mindent elárul, hogy összesen 8 helyszínen rendezzük meg a mérkőzéseket, Szombathely város sportcsarnokai mellett Répcelakon, Celldömölkön és Ikerváron is lesznek mérkőzések - fogalmazott érdeklődésünkre Vers Ákos. 

A torna szervezése időközben már az utolsó fázisába lépett, csak apró logisztikai tennivalókat kell megoldani.

- Nagy kihívás a torna lebonyolítása, ha csak azt említem, hogy míg tavaly ,,csupán" kb. 250 főnek kellett szállást biztosítanunk, a hétvégére ez kb. 700 fő lesz. A külföldi csapatok mellett az ország minden szegletéből, így Debrecenből, Csongrádról, Szegedről, Dorogról, Veszprémből is érkeznek csapatok, emellett nem hiányoznak majd a fővárosi csapatok sem. Úgy gondolom, mára ez a torna elért egy olyan színvonalat, ahol a különböző korosztályokban. legyen az fiú vagy lány ,az ország top klubjainak utánpótlás csapatai vesznek részt - tette hozzá a versenyigazgató.

KAPCSOLÓDÓ KÉPEK