Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Minden mérkőzését megnyerte az SZKKA csapata a III. Testvérvárosok Tornáján Kaufbeurenben!

Két csapatot is delegált a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia a harmadik alkalommal megrendezett Testvérvárosok Tornájára.
Minden mérkőzését megnyerte az SZKKA csapata a III. Testvérvárosok Tornáján Kaufbeurenben!

Az idei versenynek a németországi Kaufbeuren adott otthont. Molnár Miklós alpolgármester vezetésével a háromnapos túra első állomásán müncheni városnézésen vett részt a küldöttség.

Valódi testvérvárosi fogadtatásban részesültek a szombathelyiek, a vendéglátók elkövettek mindent, hogy jól érezze magát minden résztvevő. Kaufbeurenben is városnézéssel kezdődött a program, majd a lányok egy hangulatos vacsorán vehettek részt.

A szombathelyi kézilabdaklub fiataljai meggyőző játékkal, könnyedén nyerték meg minden mérkőzésüket, ami után egy remek grill vacsora volt a megérdemelt jutalom. A nyári szünet előtt igazán jól jött a levezetés a lányoknak, ahol valódi tét nélkül játszhatták a kézilabdát, és közben megismerkedtek Szombathely egyik testvérvárosával is.

 

Míg a kézilabdás lányok a pályán bizonyítottak a régió gazdasági kamarájának vezetőivel Molnár Miklós SZMJV gazdaságért felelős alpolgármestere tárgyalt az együttműködési lehetőségekről. Az alpolgármester arról beszélt, hogy az ilyen találkozások hosszabb távon segíthetik mindkét város gazdasági fejlődését. A szinte baráti hangvételű több órás tárgyaláson szóba kerültek azok a kitörési lehetőségek, amikkel a testvérvárosok segíthetik egymást.

KAPCSOLÓDÓ KÉPEK