Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Mindenki hozzátette a magáét

Városunk NB/I B-s kézicsapata, a Swietelsky-SZKKA szerda este kiélezett meccsen mindössze négygólos vereséget szenvedett a válogatottakkal érkező, első ligás Alba Fehérvár KC együttesétől. Füzesi Ferenc vezetőedző értékelése mellett megannyi felvételt is láthatnak olvasóink.
Mindenki hozzátette a magáét

Valóban „lefehéredett” a csarnok szerda estére: a szurkolók zöme fehér felsőben várta csapatunkat a Magyar Kupa-mérkőzésen. A találkozó első félidejében kissé megilletődötten játszottak Takácsék, de a fordulást követően egészen más felfogásban kéziztek a mieink. Füzesi Ferenc vezetőedzőt arról  kérdeztük, hogy vajon mi hangzott el a bűvös tíz percben…
– Semmi extra, pontosabban minimális szó esett taktikáról. Az első játékrészben azt láttam, hogy kissé gyámoltalanok vagyunk, ez pedig idegességhez vezetett. Lemaradtunk kilépésekről, ütemeket tévesztettünk, ezen kellet változtatnunk. A lányoktól bátorságot, fegyelmezettséget és pontosságot kértem a második félidőre, amelyet viszont is láttam a pályán. A második harminc percet négy találattal megnyertük, ez akkor is nagyszerű teljesítmény, ha hozzátesszük azt is, hogy a fehérváriak néhány sztárja pihent. Ezt a részsikert hosszú távon is kamatoztathatjuk majd a saját bajnokságunkban. A közönség elképesztő volt, nélkülük nem sikerült volna ilyen éles mérkőzést játszani az egyik legjobb magyar csapat ellen. Köszönjük a támogatást, élvezetes hatvan perc volt – vélekedett Füzesi Ferenc.