Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

„Mindent megteszünk, hogy az utolsó három meccsen örömet okozzunk a szurkolóknak”

Marija Agbaba úgy érzi, ha mindenki a tudása legjavát nyújtja, akkor nem lehet kérdés a Békéscsaba legyőzése.
„Mindent megteszünk, hogy az utolsó három meccsen örömet okozzunk a szurkolóknak”

Mint ismert, a szezon legfontosabb szakaszába lépett NB I-es csapatunk, melynek három mérkőzése maradt arra, hogy kiharcolja a bennmaradást a világ legerősebb bajnokságának tartott K&H Ligában. Ennek első állomása a szombati, Haladás Sportkomplexumban rendezendő Békéscsaba elleni rangadó, ahol az idegenbeli vereség után hazai pályán nem lehet más célunk, mint a győzelem megszerzése. A bajnokság hajrája és a derbi előtt a legutóbbi két meccsen összesen 11 gólig jutó szerb átlövőnket, Marija Agbabát kérdeztük várakozásairól.

- Három nagyon fontos mérkőzés vár ránk a szezon finisében. Úgy érzem, hogy jó formában várjuk ezeket a meccseket, ezt megmutattuk már az elmúlt néhány találkozón is. A Kisvárda ellen láthatta mindenki, hogy tudunk jól játszani. Úgy érzem, ha tudjuk tartani ezt a szintet, akkor megnyerhetjük  az előttünk álló fontos csatákat. Nagyon motiváltak vagyunk, hiszen tudjuk, hogy mi a tét és mit jelentenének számunkra a győzelmek – kezdte Marija Agbaba, akit a szombati, Békéscsaba elleni mérkőzésről is kérdeztünk. 25 éves átlövőnk volt klubja és testvére, Jelena ellen is bizonyítana.

- A Békéscsaba ellen azt várom, hogy kijavítsuk azokat a hibákat, amiket az idegenbeli mérkőzésen elkövettünk. Egy biztos, okosabban kell kézilabdáznunk, mint azon a békéscsabai meccsen, ráadásul most minket segít a hazai pálya előnye. Jelenleg most csak erre a találkozóra koncentrálunk, nagy szükségünk van a győzelemre, hogy még nagyobb önbizalommal várjuk az utána lévő mérkőzéseket. Várom már, hogy a húgom ellen lépjek pályára, ez egy nagy kihívás mindkettőnknek, remélem, hogy élvezni fogjuk a meccset. Kulcsfontosságú lesz a motiváció, ha mindannyian a legjobbunkat tudjuk nyújtani, akkor nem kérdés, hogy nyerni fogunk.

Agbaba elárulta azt is, hogy nagyon örül a szurkolók visszatérésének és üzent is drukkereknek.

- A szurkolótábor a nyolcadik játékosunk a pályán, a támogatásuk rengeteget jelent nekünk. Mindig jobb úgy játszani, ha ott vannak a lelátón. A csapat nevében is ígérhetem, hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy örömet szerezzünk nekik az utolsó három bajnoki mérkőzésen – üzente Agbaba.