Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

„Mindent megteszünk, hogy itthon tartsuk a két pontot”

A januárban érkező Szekerczés Luca az eddigi mérkőzéseiről és a DKKA elleni várakozásairól is nyilatkozott honlapunknak.
„Mindent megteszünk, hogy itthon tartsuk a két pontot”

Mint ismert, vasárnap délután 15 órától a DKKA együttesét látja vendégül a Hungast SZKKA NB I-es csapata a K&H Liga 14. játéknapján. A hétvégi találkozó előtt gárdánk januári érkezője, a korábbi magyar válogatott Szekerczés Luca a klubnál töltött első hónapjáról is nyilatkozott honlapunknak.

- Eseménydús egy hónapon vagyok túl. Úgy érzem, hogy sikerült beilleszkednem a csapatba, de ezzel szerencsére már az elején sem volt gond. Eddig két mérkőzésen vagyunk túl. Úgy gondolom, hogy a második meccsen már voltak jó dolgaim, mindenképpen azon leszek, hogy ezekből még több legyen. Ezért edzünk és dolgozunk minden nap, hogy jobbak legyünk.

Szekerczés Lucát arról is kérdeztük, hogy mire számít és hogy készül a csapat a DKKA elleni vasárnapi bajnokira.

- A múlt héten kaptunk egy nagyobb terhelést, keményen edzettünk. Ezen a héten már taktikusabb munka folyik. Fontos lesz, hogy ne negyvenöt percig bírjuk a meccseket és a végjátékban is okosan kell játszanunk, nem szabad kapkodnunk – magyarázta a balkezes átlövőnk, aki jól ismeri az ellenfelet, hiszen korábban hosszabb időt töltött Dunaújvárosban és aktuális ellenfelünk több jelenlegi játékosával is együtt játszott.

- A DKKA egy fiatal csapat, rutinos játékosokkal kiegészülve. A rutinos játékosokkal -  gondolok itt Szalai Babettre és Bulath Anitára – elleni védekezés kulcskérdés lesz. Ha a védekezésünk rendben lesz, akkor lesz egy jó alapunk, amiből tudunk építkezni. Biztos vagyok abban, hogy mindent meg fogunk tenni azért , hogy itthon tartsuk ezt a két pontot – nyilatkozta Szekerczés Luca.

/