Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Moór László: elmondhatatlanul boldog vagyok az ezüstérem miatt!

A lengyelországi fedettpályás veterán atlétikai világbajnokságon csapatunk gyúrója ezüstérmes lett 35-40 év közötti férfi kalapácsvetők mezőnyében.
Moór László: elmondhatatlanul boldog vagyok az ezüstérem miatt!

Laci egyesületünk támogatásával indult a lengyelországi VB-n, ahol bizony nemcsak az ellenfelekkel, de a ersenykörülményekkel is meg kellett küzdenie.

Az eredmények: 1. Paas Genro (észt) 58.17 méter, 2. Moór László 49.99 (magyar) 3. Perkins George (brit) 47.00.

És most jöjjön a verseny utáni interjú az újdonsült VB-ezüstérmessel!

Laci, az SZKKA nevében gratulálunk az ezüstéremhez! Mielőtt azonban a versenyről beszélnénk, hogy ment a bemelegítés?
Jól ment a bemelegítés, az első biztonsági dobásom is jó lett, nyugodt voltam a következő 5 sorozatban, majd az észt dobása után fél perccel eleredt az eső, iszonyatosan csúszott. 

Ez balesetveszélyessé tette a dobókört?
Igen, nagyon! A 2.sorozatban forgás közben kicsúszott a bal lábam. Akkorát estem, mint egy elefánt, bevertem a csípőmet, de nem foglalkoztam vele, mert dolgozott az adrenalin. Ekkor szóltam a versenybíróknak, hogy veszélyes a kör, de nem foglalkoztak vele.A többi versenyző is kinlódott, aztán már nem bírtam elviselni a helyzetet, kértem vizet a versenybíróktól, erre kaptam 2 db 0.5 literes ásványvizet!!! Kb 4-5 liter kellett volna a sár miatt. Odamentem és magam kimostam a kört. Ezzel nem ért véget  a történet. Azzal az 1 liter vízzel nagy nehezen kimostam a kört, erre jött a francia ellenfelem és felitatta a kört egy nagyobb ronggyal, mert túl vizes volt neki!!! Szóltam neki hogy ne csinálja, mert veszélyes.

Ezek a körülmények a versenyeredményeket is jelentősen befolyásolták?
Persze! Nem szokásom hogy a körülményekre fogjak bármit is, de sajnos nem tudtam ennél nagyobbat dobni pedig jó formában voltam. Az észt és az amerikai is méterekkel dobott kevesebbet, a brit megverte, pedig senki sem számított rá. Szerencsére az 5. sorozatban még rá tudtam tenni egy lapáttal, így lett 49.99 méter.

Dobógós reményekkel utaztál ki, az érem sikerült. Elégedett vagy?
Elmondhatatlanul boldog vagyok az ezüstérem miatt! Akit lehetett megvertem., az észt az abszolút favorit volt, 17 méterrel nagyobb az egyéni csúcsa mint nekem. Szomorú voltam a távolság miatt, mert 53-54 métert akartam dobni, de az vígasztal hogy azzal is ,,csak" ezüstérmes lettem volna. Az indiai riválisom végül nem indult, nem tudni mi az oka, lehet hogy vízumgondjai voltak.

Edződ Lezsák Balázs mit szólt az eredményedhez?
Beszéltünk a verseny után, mondta hogy boldog, elégedett. A helyezés és az éremszerzés volt a legfontosabb! Amiért jöttem, elértem, a cél teljesítve!

KAPCSOLÓDÓ KÉPEK