Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Rossz napot fogtunk ki, visszavágott a Mosonmagyaróvár

Hét góllal, 31-24-re elveszítettük harmadik felkészülési meccsünket.
Rossz napot fogtunk ki, visszavágott a Mosonmagyaróvár

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia a Motherson Mosonmagyaróvár vendégeként játszotta harmadik nyári felkészülést. A két csapat két hete az Aréna Savariában találkozott egymással edzőmeccsen, akkor egy góllal az SZKKA bizonyult jobbnak. 

Bandelier bombájával indult az összecsapás, de Szarkova hamar fordított. Sok hibával kezdett az SZKKA, a hetedik percben jártunk, amikor 4-1-re vezettek a hazaiak, majd Horváth Petra szépített. A 11. percben 4-2-es állásnál Marosán György kért időt. Mindkét oldalon döcögtek a támadások, hosszú percekig nem tudtunk mit kezdeni a Mosonmagyaróvár védekezésével. A gólcsendet Agbaba törte meg a 15. percben, de rögtön jött a válasz Katonától (6-3). Nem tudtuk kihasználni az emberelőnyt, a 22. percre 10-6-ra húzott el a Mosonmagyaróvár. Rendkívül pontatlanul játszottunk a remekül védekező a hazaiakkal ellen, így a szünetben 13-10-re a Mosonmagyaróvár vezetett.

A második játékrész elején felváltva estek a találatok, majd Bandelier kétperces kiállítása nyomán a hazaik gyorsan hétgólos előnyre tettek szert a 40. percre (19-12). A folytatásban néhány jó védekezéssel és szép akcióval négy gólra felzárkóztunk, de összességében kijelenthető, hogy az SZKKA rendkívül rossz napot fogott ki a magabiztosan és összeszedett kézilabdázó Mosonmagyaróvár ellen. Az utolsó perceket újra a hazaiak uralták, akik végig vezetve, teljesen megérdemelten nyertek. A végeredmény 31-24 a Mosonmagyaróvár javára. 

Motherson Mosonmagyaróvár - Szombathelyi KKA  31-24  (13-10)

Mosonmagyaróvár, UFM Aréna

SZKKA: Tomasevics - Csire 3, Bandelier 3, Horilszka 2, Tóth A. 1, Agbaba 3, Orbán 1 Csere: Csapó, Horváth P. 5, Varga N. 2, Mayer 3, Kozma, Szendrei 1, Franka, Virág.