Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Munkában az SZKKA elnöksége, fontos témákban születtek döntések

Munkában az SZKKA elnöksége, fontos témákban születtek döntések

Fontos témákban hozott döntéseket a Szombathelyi KKA elnöksége, amely az új szezont megelőzően ülésezett a klubirodában.

Költségvetés

Az elnökség elfogadta a 2023/24-es szezonra tervezett költségvetést: klubunk stabil anyagi háttérrel vághat neki az új idénynek, amely során továbbra is fontos célunk, hogy a szombathelyi tehetségeket Szombathelyen tartsuk. A mögöttünk hagyott idényben az SZKKA felnőtt csapatánál generációváltás történt. Pődör Zoltán ügyvezető ragaszkodott hozzá és kiharcolta, hogy az amatőr státuszban lévő fiatalok profi szerződést kapjanak, ami ugyan költségnövekedést jelent a klub számára, de célunk, hogy a saját nevelésű tehetségeinket megbecsülve a nevelőklubjuknál váljanak profi kézilabdázóvá. A jövőben is szeretnénk ugyanezt folytatni, saját nevelésű tehetségeinkre alapozva képzeljük el a jövő csapatát.

A költségvetés témájához még hozzátartozik, hogy a stabil háttér mellett az elnökség azt a feladatot tűzte ki maga elé, hogy egy olyan névadó szponzort találjon, aki évekig a klub mellett állhat.

Vida Gergő vezetőedző szakmai beszámolót tartott a nyári igazolásokról és célkitűzésekről, amely egyértelműen a feljutás és a bajnokság megnyerése. Az elnökség sok sikert kívánt a szezonra és biztosította támogatásáról a vezetőedzőt.

Ezt követően az ügyvezető tájékoztatta az elnökséget az elmúlt időszak problémáiról. Az SZKKA első embere az előző idény végén rengeteg szülői értekezleten vett részt és hallgatta meg a szülők észrevételeit. A fő téma a folyamatosan visszatérő teremprobléma volt: a városban lévő teremhiány miatt gyakran előfordul, hogy egyidőben két csapatunk kénytelen edzeni, a nagy létszám pedig helyenként a szakmai munka rovására is megy.

Klubunk tiszteletbeli elnöke, Dr. Hende Csaba leszögezte, ezeket a problémákat minél hamarabb orvosolni kell és az elnökséggel karöltve folyamatosan dolgozik azon, hogy új helyszíneket találjon, valamint a meglévő termek órakapacitását bővítse. Nem győzzük azonban hangsúlyozni, hogy az igazi megoldást egy saját munkacsarnok jelentené a gyerekek számára.

Atlétikai képzés és nemzetközi meccsek a gyerekeknek

A szülőkkel való beszélgetések során az MKSZ által kiírt versenyek, bajnokságok is szóba kerültek, és hogy a képzésben, versenyeztetésben is próbáljunk meg valami egyedit alkotni. Klubunk a többi utánpótlás-nevelő egyesületet megelőzve már most magasabb szinten próbálja az atlétikát is belecsempészni a kézilabda-képzésbe: Lengyák György mesteredzővel és két segítőjével már egészen a legkisebbektől kezdve szeretnénk lefektetni az atlétikai alapokat a gyerekeknél.

Egyesületünk az elmúlt években nagyszerű nemzetközi kapcsolatot alakított ki és ápol az osztrák rekordbajnok Hypo, valamint a szlovák Dunaszerdahely egyesületével. Az utánpótlás-nevelő klubok részéről most felmerült egy olyan igény, hogy a gyerekeknek még több élményt adva és a fejlesztésük céljából még több mérkőzést vívjunk egymás ellen. Ennek az igénynek eleget téve ez a virágzó együttműködés most egy olyan rendszerré, sorozattá bontakozhat, amit szeretnénk már a következő idényben lebonyolítani. Ezáltal a határon túli partnerklubjainkkal közösen összefogva rendszeres nemzetközi mérkőzéseket tudunk biztosítani a gyerekek számára. A megbeszélések alapján a következő idényben négy korosztályban (U10, U12, U13, U15) tudjuk elindítani a csapatainkat. Ennek a nagyszerű ötletnek a megvalósításában tiszteletbeli elnökünk, Dr. Hende Csaba is sokat segített és egyeztetett a szlovák kézilabda szövetség vezetőjével, Kelecsényi Ernővel.

Csapatkapitányunk, Pődör Rebeka megköszönte Dr. Hende Csaba egészéves munkáját

 

Társadalmai szerepvállalásunk bővítése

Korábban is többször segítettünk és támogattunk állatmenhelyeket, majd az idei nyári táborban is volt programunk a felelős állattartás és az örökbefogadással kapcsolatban. Mivel egy nagy közösség vagyunk és próbáljuk formálni, jobbá tenni a gyerekek gondolkodását. Nem csak a sporttal és az egészséges életmóddal összefüggésben, hanem hogy értékesebb emberekké is váljanak. Az elnökség úgy döntött, hogy fontos feladatunk, hogy felelős állattartásra neveljük a gyerekeket és ehhez kapcsolódóan szeretnénk több programot is szervezni. Ezzel is szeretnénk a társadalmi szerepvállalásunkat bővíteni és a gyermekotthonok segítése és támogatása mellett állatmenhelyeknek is gyűjteni, amivel remélhetőleg a gyerekek gondolkodását is tudjuk jó irányba formálni, illetve nehéz sorsú kutyák, állatok életét jobbá tenni.

Szülői Munkaközösség

Az elnökségbe természetesen szülők is vannak delegálva, akik felvetették, hogy újra indítsuk el a Szülői Munkaközösségi üléseket. Az elnökség ennek egyöntetűen zöld utat adott, melynek értelmében negyedévente megtartjuk a Szülői Munkaközösségi üléseket. Az SZM mindig is nagyon hasznos és fontos volt a klub életében, hiszen a problémák megoldása mellett előremutató javaslatokat és kreatív ötleteket is kaptunk a szülőktől, és a jövőben is azt szeretnénk, hogy egy közösségként, egy hangként szólaljunk meg.