Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Munkacsarnok a gyerekeknek

Célunk egy olyan önálló munkacsarnok létrehozása, ahol a több száz gyerek megfelelő körülmények között sportolhatna.
Munkacsarnok a gyerekeknek

Mint ismert, a héten budapesti sajtótájékoztatón Hende Csaba tiszteletbeli elnökünk és Kocsis Máté MKSZ-elnök támogatásával hivatalosan is bemutattuk csarnok-projektünk látványterveit. Klubunk vezetősége évek óta dolgozik azon, hogy az SZKKA közösségének saját otthona legyen, ezért különösen örülünk, hogy egy nagy lépéssel közelebb kerültünk álmaink megvalósításához.

A Szombathelyi KKA égisze alatt több száz gyerek kézilabdázik napi szinten, a klubunknál zajló kiváló szakmai munkának köszönhetően az utánpótlás-bajnokságokban évről-évre szállítjuk a remek eredményeket és játékosokat adunk az utánpótlás-válogatottaknak. A munkánkat és a további minőségi képzést azonban évek óta veszélyezteti a városban lévő teremhiány, amit a kézilabdában használt speciális wax még jobban megnehezít, így hosszú ideje óriási problémát jelent, hogy megfelelő körülményeket biztosítsunk a rengeteg utánpótlás-csapatunknak.

Ezért lenne szükség egy olyan önálló munkacsarnokra, ahol akár több pályán tudnánk edzéslehetőséget biztosítani a több száz gyereknek és olyan őket megillető körülmények között zajlana a minőségi képzés, ahova a szülők is szívesen hozzák a gyerekeket.

Egy saját otthon továbbá közösségi térként is funkcionálna, ahol a különböző korcsoportok napi szinten nem csak egymással, de a gyerekek a példaképeikkel, a felnőtt játékosokkal is találkozhatnak, ami szintén építi a klub közösségét és kohézióját. Emellett egy otthonként szolgáló létesítményben a gyerekeknek lenne lehetősége arra is, hogy az iskolai tanórák és az edzések között tanuljanak, leckét írjanak, vagy esetleg pihenjenek a tréningek előtt.

Azért dolgozunk tovább a jövőben is, hogy megteremtsük a gyerekeknek ezt a lehetőséget, hogy megfelelő körülmények között egészségesen sportolhassanak és egy összetartó közösségben jól érezhessék magukat.