Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Nagy esélyt szalasztottunk el, ott hagytunk egy pontot Kisvárdán

A második félidőben hét góllal is vezettünk, de a hazaiak egy nagy rohammal döntetlenre, 24-24-re mentették a meccset.
Nagy esélyt szalasztottunk el, ott hagytunk egy pontot Kisvárdán

Jó védekezéssel és Tomasevics védésével indult a Kisvárda elleni találkozó. A hazaiak vezetőgóljára Agbaba válaszolt, majd mindkét oldalon maradtak ki a lehetőségek. Jól védekeztünk az első percekben, de a vendéglátónk jól használta ki emberelőnyét, tíz perc után 5-4 volt az állás. Kétszer is kiegyenlítettünk kétgólos hátrányból, a 20. percben Wald góljával pedig először a meccsen a vezetést is átvettük, 9-10-nél időt kért a Kisvárda. Hiába, ezekben a percekben mi uraltuk a meccset, a jó védekezéstől magabiztossá vált a támadójátékunk is, öt perccel az első félidő vége előtt elhúztunk négy találattal, 10-14. A hazaiak fel tudtak zárkózni, majd Agbaba utolsó másodperces góljával a szünetben 15-13-ra vezettünk.

Ragyogóan kezdtük a második félidőt, két és fél perc játék alatt öt gólra növeltük a különbséget, 13-18-as állásnál újra időt kért a hazai csapat. Nagyszerűen védekeztünk, folyamatosan hibára kényszerítettük az ellenfelet, amely képtelen volt betalálni. Már hét góllal, 20-13-ra vezettünk, amikor újból időt kért a Kisvárda mestere. Ezt követően mi ragadtunk be, gyorsan feljött négyre a hazai együttes, ezért Marosán György rendelte magához övéit. Jót tett a rövid eligazítás, hamar visszaállítottuk a hatgólos különbséget, 16-22. Hatalmas küzdelem zajlott a pályán, minden egyes gólért kőkeményen meg kellett harcolnia a csapatoknak, tíz perccel a vége előtt néggyel mentünk, 23-19-re. Tomasevics nagyokat védett, de nagy rohamot indított a Kisvárda, öttel a vége előtt kettő gólra csökkent az előnyünk. Orbán hosszú gólcsend után talált be, de másfél perccel a vége előtt kiegyenlített a Kisvárda, 24-24. Az utolsó fél percet emberelőnyben támadhattuk végig, de Bandelier távoli lövése kimaradt, így hiába vezettünk hét góllal is, végül meg kellett elégednünk az egy ponttal. Döntetlennel zárult a mérkőzés, a végeredmény 24-24.

Kisvárda Master Good SE – Hungast Szombathelyi KKA 24-24 (13-15)

SZKKA: Tomasevics – Wald 2, Bandelier 2, Mayer, Horilszka 5, Agbaba 4, Orbán 7 Csere: Pődör R. 1, Horváth P. 3, Virág, Varga, Balog (K), Pődör B., Szendrei, Forgács, Christe.