Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

"Nagy öröm volt megélni az NB I-be jutást, és óriási élmény volt élvonalbeli meccseken szurkolni, győzelmeket ünnepelni a világ egyik legerősebb bajnokságában"

Egyelőre pihennek a dobok, a kürtök, a kereplők, a zászlók, de remélhetőleg mielőbb visszatér minden a régi kerékvágásba.
Nagy öröm volt megélni az NB I-be jutást, és óriási élmény volt élvonalbeli meccseken szurkolni, győzelmeket ünnepelni a világ egyik legerősebb bajnokságában

A koronavírus-járvány miatt eredményhirdetés nélkül szakadt félbe a kézilabdaszezon – nem csak a sportolók, a szurkolók is nehéz napokat élnek mostanában.

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia 44 év után hozta el ismét Szombathelyre, Vas megyébe az NB I-es női kézilabdát. Bárhol is játszott a csapat, rendre telt ház, remek hangulat fogadta a lányokat.

A Vas Népe megszólaltatta a csapat egyik vezérszurkolóját, Szabó Zoltánt.

– Évek óta a csapat mögött állunk, nagy öröm volt megélni az NB I-be jutást, és óriási élmény volt élvonalbeli meccseken szurkolni, győzelmeket ünnepelni a világ egyik legerősebb bajnokságában – fogalmazott a vaol.hu-nak Szabó Zoltán, a Savaria Blue-White Lions szurkolói csoport egyik kulcsembere. – Remekül, a várakozásokon felül teljesített a csapat, újonc létére minden bizonnyal akkor is megőrizte volna élvonalbeli tagságát, ha nem szakad félbe a bajnokság – sőt, már a középmezőny is közel volt. Mint mondtam, óriási élmény volt szurkolóként részt venni az SZKKA-meccseken, hiszen garantált volt a telt ház, a nagyszerű hangulat – akár Répcelakon, akár az Arena Savariában vagy a Haladás Sportcsarnokban lépett pályára a csapat. Nehéz megélni a kézilabdamentes napokat, hiányzik a csapat, de a szurkolói közösségünk is. Egyelőre pihennek a dobok, a kürtök, a kereplők, a zászlók, de reményeim szerint mielőbb visszatér minden a régi kerékvágásba – mi pedig visszatérhetünk a lelátóra. Szerencsére a klub figyelmes, a hivatalos honlapon rengeteg régi, emlékezetes mérkőzést, diadalt idéz fel, a játékosok, a szakmai stáb tagjai is rendszeresen adnak életjelet magukról – de ez ezért nem az igazi. Nagyon várjuk már a meccseket!