Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Nagyszerű eredmények az U11-es fordulón

Két helyszínen, három csapattal vettünk részt vett a játéknapon.
Nagyszerű eredmények az U11-es fordulón

A hétvégén Sárváron rendezték az U11-es Gyermekbajnokság második fordulóját, amelyen klubunk három csapattal is képviseltette magát. Bár ebben a korosztályban még hivatalosan nem számolják az eredményt, az SZKKA 1 néven szereplő U11-es csapatunk edzőjétől megtudtuk, sima győzelmeket arattak a lányok Mosonszolnokon.

U-11-es Gyermekbajnokság, 2. forduló, Mosonszolnok

SZKKA 1 – Győri ETO KC IV. 15-2

SZKKA 1 - Celldömölk 21-1

A héten sokat gyakoroltuk az előnyszerzést, mind labdával, mind labda nélkül. Ezen kívül a labdaszerzés is fő téma mindig az edzéseken. Amit gyakoroltuk, azt láthattuk is ezeken a meccseken. Azért örülök nagyon, mert a gyerekek megértették az edzésen elvégzett feladatok fontosságát. Éles szituációban jó döntéseket tudtak hozni: mikor kell passzolni, mikor kell egyénileg betörni, mikor kell cselezni. Jó volt megint látni a felszabadult, határozott játékot. Gratulálok lányok, csak így tovább – jelezte a csapat edzője, Debreczeni György.

SZKKA 2 néven U10-es csapatunk indult az idősebbek között. Virág Noémi tanítványai az ETO első és másodikszámú együttesével csaptak össze egy másik helyszínen, a Sárvár Arénában.  

A hétvégén az egy évvel idősebbek között játszottunk két mérkőzést. Az elmúlt fordulóhoz képest sikerült ismét előre lépni, nagyon jó gyakorlás volt számunkra két remek csapat ellen. Büszke vagyok a lányokra, pozitív, hogy viszont láttam az edzésen gyakoroltakat – értékelt NB I-es csapatunk játékosa, Virág Noémi.

Az SZKKA 3 a házigazda Sárvár Kinizsi és a Győri ETO II-vel találkozott.

Az elmúlt mérkőzés után a védekezés megerősítése volt a cél. Úgy gondolom, hogy a sok gyakorlás kifizetődött. A lányok jól küzdöttek, keményen védekeztek. Az első mérkőzésen még kicsit félve játszottunk, de a második meccsen felhőtlen volt a játék. Gratulálok a csapatnak – mondta a csapat edzője, Mátyás Fanni.