Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Új felszerelésben lányaink!

Új felszerelésben lányaink!

A klub által ajánlott életpálya- és sportkarrier lehetőségének részeként több élményt nyújtó szerepléssel és vadonatúj sportfelszerelésekkel örvendeztettük meg az elmúlt hetekben kézilabdázóinkat. A részletekről ezúttal is az ügyvezető elnököt kérdeztük.  

Elnök úr! Az elmúlt napokban a klubhoz is megérkezett a Húsvéti nyuszi, de vajon mit hozott a lányoknak?

Valóban megjött a nyuszi! Az elmúlt hetekben, napokban az SZKKA sportolói már megkapták, illetve folyamatosan veszik át az új felszereléseket. A klub dolgozói gőzerővel szortírozzák, és folyamatosan osztják az új melegítőket és az új Mizuro sportcipőket korosztályaink minden tagjának. A Nemzetközi Tehetség Program keretében a városunkat, illetve hazánkat Franciaországban képviselő csapat tagjai voltak az elsők, akik beöltöztek az új szerelésbe. Ugye milyen szépek?!

És, ha már tehetség program, a lányok hazai és külföldi tornákon egyaránt bontogatják szárnyaikat, bizonyítják tehetségüket…

Valóban, szinte minden tornán jelen vagyunk, sőt, jó szerepléssel hívjuk fel magunkra a figyelmet. Az utánpótlás, illetve az utánpótlás-nevelés nagyon fontos számunkra, a lányoknak igyekszünk a sikeres felkészülésükhöz minden körülményt, feltételt optimálissá tenni. Ott voltunk a győri rendezésű Balázs Kupán, és a francia nemzetközi tornán is, és mindkét helyről éremmel, illetve kupagyőzelemmel térhettünk haza.

Pénzügyileg stabilitásunk lehetővé teszi, hogy már a jövő csapatát építsük. Szakmai fejlődésünk érdekében szeretnénk nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező szakembereket is idecsábítani. Azt is fontosnak tartom elmondani, hogy már szervezzük a nyári tornákat, sokan várják már június utolsó hetét, Makarskát, de Kínából is megjött a meghívólevél.

A sportkarrier részeként pedig nemcsak a hazai, de a nemzetközi kézilabda-életben is aktívan jelen vagyunk, sőt óriási sikert könyvelhetett el klubunk…

Nemzetközi tehetségprogramunk részeként a franciaországi tornán történő részvételünk egy hosszú előkészítő munka első állomása volt. Tavaly nyáron kezdődött még a kapcsolatfelvétel több külföldi klubbal, mert úgy gondoltuk nagyon hasznos lehet az edzőtáborokban, a nemzetközi tornákon való részvételünk. Szerintünk az átélt tapasztalatokat átadva a közösség is fejlődik, de az edzők is előreléphetnek. Meghívónk, a Merignac Handball Club a francia II. osztály élén áll, tudni kell, hogy a 10 csapatos francia első osztályba nagyon nehéz bekerülni, de bízunk benne, hogy meghívóinknak ez még az idén sikerül. A franciák nyitottak voltak a kapcsolatra, az ő invitálásukra vettünk részt az immár 3. alkalommal megrendezett miosi nemzetközi tornán. A francia, német, belga, spanyol, portugál és a mi csapatunk indulása előtt a Magyar Kézilabdaszövetség részéről Zsiga Gyula szakmai igazgató is jó utat és szakmai sikert kívánt és azt kérte, hogy eredményesen képviseljük az országot. Büszkén jelenthetem, hogy sikerült! Az élbolyba szerettünk volna érni, a dobogós helyezéssel elégedettek lettünk volna, a kupagyőzelem azonban hab lett a tortán. A serleg és a díjak büszkeséggel töltenek el!