Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

Nagyüzem a gyermekbajnokságban

Nemesvámoson és Győrött 4 csapatunk is pályára lépett ma a gyermekbajnokság 9. fordulójában, az U12-es korosztályban.
Nagyüzem a gyermekbajnokságban

LU12 Tóth László régiójában egy gyönyörű, új csarnokban játszhatta ma Nemesvámoson III-mas csapatunk az utolsó előtti bajnoki fordulót.
Az eredmények: HétFő KC Rábaköz - Szombathelyi KKA III. 15-18, Szombathelyi KKA III. - Bajnok DSE Nemesvámos 11-41.    
SZKKA III.: Bíró Kata, Bodnár Boglárka, Felföldi Helga, Horváth Anina, Horváth Lara, Kovács Noémi, Kovács Viktória, Majtényi Petra, Pejkó Alexandra, Szabó-Rácz Johanna, Szmolek Eszter, Darvas Mirella.
 

- Az első mérkőzésen a védekezésünk hullámzott, nem voltunk elég harciasak és agresszívak. Támadásban azonban nagyon szépen játszottunk, de rengeteg helyzetet kihagytunk, nem koncentráltunk eléggé. A Nemesvámos ellen technikai hibáink miatt folyamatosan lerohanásból kaptuk a gólokat, nem tudtunk visszarendeződni, a második félidőre pedig el is fáradtunk. Láttam jó megoldásokat és sikerült szép gólokat dobnunk, de dolgozunk tovább, hisz van hova fejlődni – értékelte a látottakat Nardai Viktória edző. 

Győrött, az Audi Arénában az I-es, II-es és IV-es csapatunk szerepelt. 
Eredmények: Szombathelyi KKA II. - Sárvári Kinizsi SE 19-2, Éles KISE - Szombathelyi KKA I. 11-20,     Büki TK - Szombathelyi KKA II. 11-23, Szombathelyi KKA I. - Szombathelyi KKA IV. 22-10, Szombathelyi KKA IV. - Mosonmagyaróvár 26-24.
SZKKA I: Horváth Luca, Czenki Petra, Szlámer Réka, Kasper Lilien, Lékai Odett, Bozsodi Eszter, Sugár Dorka 
SZKKA II.: Grebenár Réka, Tárnoki Gréta, Takács Klaudia, Oláh Gabriella, Borhy Sára, Baranyai Emma, Szákovics Hanna 

- Sajnos sok hiányzónk volt, csere nélkül kellett végigjátszanunk a mérkőzéseket, ennek ellenére magabiztos győzelmeket arattunk. Mindkét csapatunk az első mérkőzésen játszott jobban, a második mérkőzésen már látszott a fáradtság. Gratulálok a lányoknak, ügyesek voltak – fogalmazott a meccsek után Vers Ákos edző.     

SZKKA IV.: Ádám Júlia, Babos Kincső, Derdák Sára (kapus), Gróf Gréta, Halász Tímea, Konecsni Kitti, Lang Regina, Lepsényi Judit, Devecseri Ramóna (kapus), Pintér Szofi, Simon Ivett 

- Jók voltak a héten az edzések, keményen dolgoztak a lányok. Azt kértem a mai meccsek előtt, hogy úgy kézilabdázzanak, ahogyan az edzéseken. Ebben a korosztályban nekünk az a fontos, hogy szokjuk a ritmust, a védekezést gyakoroljuk, és próbáljunk minél gyorsabban és pontosabban játszani. Nem illetődtünk meg az I.-escsapattól, 15 percig megleptük az Ákosék csapatát. Ügyesen, fegyelmezetten játszottunk. A második félidőre egy kicsit fejben elfáradtunk, nem tudtunk megfelelően koncentrálni, ezért bele-belehibáztunk, főleg a védekezésbe. Aztán pihentünk egyet, még egyszer átbeszéltük, mit is kellene csinálnunk. 
A második meccsünk a Mosonmagyaróvár ellen egy álom volt. Fegyelmezett nagyon agresszív védekezésből gyors játékkal megleptük ellenfelünket, akik mind magasságban, mind a kilókban jóval fölénk nőttek, de a játékban nem, ma mi diktáltuk a tempót! Csak egyszer tudták átvenni a vezetést, de szívósan védekeztünk, és parádés gólokat lőttünk. Győztünk, a 2X20 percet koncentráltan, tudtuk végig játszani. Gratulálok a lányoknak, nagyon boldog vagyok! Igazi csapatmunka volt
– foglalta össze a 2 meccs tapasztalatait Debreczeni György edző. 

A záró fordulót május 11-én rendezik. 

KAPCSOLÓDÓ KÉPEK