Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

NB I/B: Elmaradt a bravúr, vereség a listavezető otthonában

A Sylver Ops Cafe SZKKA hat góllal maradt alul a Budaörs vendégeként.
NB I/B: Elmaradt a bravúr, vereség a listavezető otthonában

A veretlenül listavezető Moyra-Budaörs vendégeként játszott rangadót a felnőtt NB I/B-ben Sylver Ops Cafe SZKKa néven szereplő ifi csapatunk. Pörgős tempóban indult a találkozó, melynek elején felváltva estek a gólok, 10 perc játék után 6-6 volt az állás. A folytatásban elhúztunk két góllal, 8-6-ra vezettünk, amikor időt kért a hazai csapat. Ezt követően emberhátrányba kerültünk, amit jól használt ki a Budaörs, a félidő derekára kiegyenlített az éllovas. Fordulatosan alakult a meccs, 11-9-es hazai vezetésnél Pődör Zoltán vezetőedző kért időt, majd az utolsó tíz percbe lépve gyorsan egalizáltunk 11-11-re. Az első félidő hajrájában kicsit beragadtunk, a szünetben hárommal, 15-12-re vezetett a Budaörs.

Az SZKKA lőtte a második játékrész első találatát, de aztán növelni tudta előnyét a hazai együttes. Állandósult a négygólos különbség, a 45. percben 25-21-et mutatott az eredményjelző. Próbáltunk zárkózni, de a hazaiaknak mindig volt válasza, 10 perccel a vége előtt már héttel, 29-22-re ment a listavezető. Innen már nem tudtunk visszakapaszkodni, végül 35-29-re kaptunk ki az éllovas Budaörstől, amely így megőrizte veretlenségét.

A mai védekezésünkkel nagyon nem vagyok elégedett. Nem voltak meg az ütközések, a sáncok, így kiszolgáltatott helyzetbe hoztuk a kapusokat. Nem tudtuk megtörni az ellenfél lendületét, ezért tudta azt játszani, ami jól megy neki és könnyű gólokat tudtak lőni. Voltak támadásban is hibáink, de a 29 lőtt gól egy ilyen csapat ellen extra teljesítmény.  Azon fogunk továbbdolgozni, hogy az a védekezés, ami korábban már összeállt és működött, újra visszatérjen. Támadójátékban a széleken is jól dolgoztunk, valamit a beállókat is jól megtaláltuk – értékelt Pődör Zoltán vezetőedző.

Moyra-Budaörs Handball – Sylver Ops Cafe SZKKA 35-29 (15-12)

SZKKA: Christe – Wald 6, Pődör B. 4, Győri 4, Pődör R. 8, Török 2, Lakatos Csere: Franka 1, Kulcsár 1, Forgács 3, Szmolek, Zsemberi, Dobány (K), Farkas (K).

címlapfotó: www.budaorshandball.hu/Pozsonyi Roland