Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

NB I/B: Újabb hatalmas fordítás, idegenben nyert a Sylver Ops Cafe SZKKA

Ifi csapatunk ezúttal is hátrányból fordított és a hajrában nyerte meg a rangadót.
NB I/B: Újabb hatalmas fordítás, idegenben nyert a Sylver Ops Cafe SZKKA

Igazi rangadót játszott szerda délután a felnőtt NB I/B-ben Sylver Ops Cafe SZKKA néven szereplő ifi csapatunk, amely az ötödik helyen álló Mohács vendégeként lépett pályára. Nem kezdtük jól az összecsapást, az elején nem állt össze a védekezésünk, négy perc játék után 4-0-ra a hazaiak vezettek. A folytatásban kezdtünk belelendülni, felzárkóztunk két gólra, de aztán gyorsan megint ötre növelte a különbséget a Mohács, 9-4-nél Pődör Zoltán vezetőedző kérte ki első idejét. Már hat gól is volt a hazai előny, de összeállt a védekezésünk és onnantól kezdve folyamatosan dolgoztuk le hátrányunkat, a szünetben már csak egy volt közte, 13-12-öt mutatott az eredményjelző.

A térfélcserét követően először egyenlítettünk, majd a 39. percben először a mérkőzésen a vezetést is átvettük. Elképesztő izgalmak következtek, óriási küzdelem zajlott a pályán. Felváltva estek a gólok, hol az egyik, hol a másik csapatnál volt az előny, tíz perccel a vége előtt 19-19 volt az állás. Aztán ahogy már sokszor a szezonban, fiataljaink a hajrában ismét jól és rutinosan játszottak, jó döntéseket hoztak, így végül három góllal, 27-24-re megnyertük az idegenbeli rangadót.

- Fiatal csapatunk ellenére ma igazi rutinos, tapasztalt gárda benyomását keltettük. Nem játszottunk igazán jól, de kierőszakoltuk ezt a győzelmet – értékelt az SZKKA trénere, Pődör Zoltán.

Mohácsi TE 1888 – Sylver Ops Cafe SZKKA 24-27 (13-12)

SZKKA: Christe (K), Török 6, Pődör B. 5, Pődör R. 7, Horváth A. 6, Forgács 1, Győri 1, Vajer 1, Franka, Kulcsár, Lakatos, Szmolek, Wald, Dobány (K), Farkas H. (K).