Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

NB I/B: Hősies küzdelemben maradt alul a Sylver Ops Cafe SZKKA

Két góllal, 22-20-ra nyert a hazai pályán játszó NEKA, de egymás elleni eredményben jobbak vagyunk a rivális bogláriaknál.
NB I/B: Hősies küzdelemben maradt alul a Sylver Ops Cafe SZKKA

A Vác elleni NB I-es meccsünkkel egy időben rendezték az NB I/B-ben Sylver Ops Cafe SZKKA U20 néven szereplő ifjúsági csapatunk NEKA elleni idegenbeli mérkőzését. Fiataljaink jól kezdték a mérkőzést, de aztán az első félidő második felében rengeteg helyzet kimaradt, így a szünetben öt góllal a bogláriak vezettek. A második játékrészre egy teljesen más SZKKA futott ki a pályára, aminek köszönhetően feljöttünk egy találatra. Végig kiélezett küzdelmet hozott a találkozó, aztán a végjátékban csapatunk kulcsjátékosát, Pődör Blankát két percre kiállította a meccs két nemzetközi játékvezetője. Az utolsó két percet így emberhátrányban játszottuk le, és két másodperccel a vége előtt kaptuk a gólt, amivel végül kettő lett a különbség, 22-20.  A Sylver Ops Cafe SZKKA, a Kozármisleny és a NEKA egyaránt 13 győzelemmel és  vereséggel követi az éllovas Budaörsöt a felnőtt NB I/B tabelláján.

- Büszke vagyok a lányokra, mert a mérkőzés előtti és közbeni nehezítő körülmények ellenére is hősiesen küzdöttek. A minimális célt teljesítettük: hazai pályán hárommal nyertünk, idegenben kettővel kaptunk ki, tehát egymás elleni eredményben jobbak vagyunk, így nyitva áll a kapu a dobogó eléréséhez. Három dolgot kértem a csapattól: a gyors lerohanásokat meg tudtuk állítani, a kemény védekezést, sok megállító faultot is tudtuk teljesíteni, viszont a támadásoknál nem tudtunk nyugodtak maradni. A ziccereknél, befejezéseknél azokat a sávokat lőttük, amit nem szabadott volna, emiatt sok helyzet kimaradt. A 22 kapott góllal elégedett vagyok, viszont a 20 lőtt góllal nem. Ettől függetlenül végig megvolt a pontszerzési esélyünk – értékelt csapatunk vezetőedzője, Pődör Zoltán.

NEKA – Sylver Ops Cafe SZKKA U20 22-20 (12-7)

NB I/B női felnőtt, Nyugati-csoport, 19. forduló

NEKA Csarnok Balatonboglár, Jv: Horváth P., Marton B.

SZKKA: Christe (K), Török 4, Biró 1, Kulcsár 4, Pődör B. 3, Horváth A. 4, Forgács 3, Győri 1, Szmolek, Lakatos, Franka, Pham Lien, Dobány (K).