Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

NB I/B: Igazi csapatmunka, megérdemelt győzelem

A Sylver Ops Cafe SZKKA 30-27-re nyert hazai pályán a Szentendre ellen.
NB I/B: Igazi csapatmunka, megérdemelt győzelem

A visszavágás reményében lépett pályára a Sylver Ops Cafe SZKKA a Szentendre elleni hazai NB I/B-s bajnokin, hiszen ifi csapatunk a szezonbeli két vereségéből az egyiket éppen Szentendrén szenvedte el szeptemberben. Gyors gólváltással indult a találkozó, majd Wald találatával már nálunk volt az előny. Néhány helyzet kimaradt, így a vendégek elléptek 5-2-re, de aztán hamar magunkra találtunk és Török két góljával felzárkóztunk 6-7-re. Az első félidő derekán az egyenlítés is összejött, Pődör Rebeka pedig a vezetést is visszavette, 8-7. Jól működött a védekezésünk, a Szentendre hosszú percekig nem talált a kapuba. Már három góllal is mentünk, de a játékrész utolsó perceiben feljött a vendégcsapat, a szünetben 14-14-et mutatott az eredményjelző. Az első félidő krónikájához hozzátartozik, hogy elveszítettük csapatunk vezérét, Pődör Rebekát, így a második játékrészben nélküle kellett helyt állnunk.

A második félidő elején elléptünk kettővel, de aztán jött egy kisebb rövidzárlat, 17-17-nél Pődör Zoltán kért időt. Wald labdaszerzése, majd gyors gólja után újra kettővel vezettünk, de megint gyorsan egalizált a Szentendre. Fordulatosan alakult a találkozó, az utolsó tíz percet háromgólos előnyről vártuk, 25-22-nél a vendégek kértek időt. A legfontosabb pillanatokban remekül védekeztünk, Christe fontos hetest is védett. A lányoknak a helyén volt a szívük, a kulcsjátékos kiesését igazi csapatmunkával pótolták. Öt perccel a vége előtt már 4 gól is volt a különbség és innen már nem adtuk ki a kezünkből a győzelmet. A Sylver Ops Cafe teljesen megérdemelten 30-27-re nyert, ifi csapatunk a tabella második helyéről várja a folytatást a felnőtt NB I/B-ben.

Sylver Ops Cafe SZKKA – Szentendrei NKE 30-27 (14-14)

SZKKA: Christe – Wald 7, Török 9, Pődör R. 2, Franka, Vajer, Horváth A. 2 Csere: Dobány (K), Kulcsár 3, Szmolek, Forgács 2, Zsemberi 4, Győri 1, Lakatos, Farkas (K).