Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

NB I/B: Megfiatalított csapatunk is remekül helytállt a második helyezett ellen

NB I/B: Megfiatalított csapatunk is remekül helytállt a második helyezett ellen

A Kisvárda elleni NB I-es meccset megelőzően ifjúsági csapatunk a második helyezett Pénzügyőr SE együttesét fogadta a felnőtt NB I/B 7. játéknapján. A felnőtt keretbe felkerülő ifistáink helyén serdülő korú tehetségek kaptak lehetőséget a felnőttek között, ami kiváló lehetőség volt a fejlődésre és a tapasztalatszerzésre. A mérkőzés elején felváltva estek a gólok, megfiatalított csapatunk jól tartotta magát az esélyesebb vendégekkel szemben.  Az első félidő felénél aztán kezdett meglépni a Pénzügyőr és a szünetre hatgólos különbséget alakított ki.

A fordulás után viszont nem tudott jobban elhúzni az ellenfél, sőt, jó játékkal felzárkóztunk három gólra. Voltak olyan periódusok, amikor szinte csak serdülő korú játékosunk volt a pályán és így is tartottuk a különbséget. Három serdülő korú fiatalunk, Káli Natália, Marton Jázmin és Ihász Brigitta is ezen a meccsen debütált a felnőtt NB I/B-ben, tehetségeink bátran játszottak és abszolút éltek az adódó lehetőséggel. Egészen az 50. percig nyílttá és szorossá tudtuk tenni a mérkőzést, folyamatosan tapadtunk a Pénzügyőrre. A vendégek a hajrában persze érvényesítették a papírformát, de utánpótlásnevelő klubként igazán büszkék lehetünk fiatal játékosainkra.

Szombathelyi KKA U19 – Pénzügyőr SE 25-31 (11-17)

NB I/B Nyugati-csoport, 7. forduló

SZKKA: Farkas H. (K), Lőrincz (K), Káli, Ihász 4, Wutschi 6, Szabó N. 4, Marton 3, Horváth A. 2, Pham Lien 3, Tóth B. 3, Mersich, Temesvári.