Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia

NB I/B: Nagyot harcolva győztük le a Mohácsot

26-23-ra nyert hazai pályán a Sylver Ops Cafe SZKKA.
NB I/B: Nagyot harcolva győztük le a Mohácsot

Igazi rangadót játszott a felnőtt NB I/B-ben Sylver Ops Cafe SZKKA néven szereplő ificsapatunk: a harmadik helyen álló csapatunk a negyedik helyezett Mohácsi TE 1888 együttesét látta vendégül. Kulcsár lőtte a találkozó első gólját, a túloldalon Christe védett hétméterest. Jól kezdtük a mérkőzést, öt perc játék után 4-2-re vezettünk. Keményen, aggreszívan védekeztünk, labdaszerzések mellett sok hibára kényszerítettük a vendégeket, a félidő felénél 9-5 volt az állás. Hirtelen aztán leolvadt az előnyünk, 10-9-nél Pődör Zoltán kért időt. Az első játékrészt egy labdaszerzés után Forgács gólja zárta, így a szünetben 15-14-re vezettünk.

A második félidő elején emberhátrányban is tudtuk növelni előnyünket, de aztán megint felzárkózott a Mohács, 19-18-nál újabb hazai időkérés. Az is megnehezítette a csapat dolgát, hogy Szmolek és Török is a végleges kiállítás sorsára jutott. A lányok azonban ebből is merítettek és kettőzött erővel harcoltak, küzdöttek tovább. Újra összeállt, remekül működött a védekezésünk, amelyet a vendégek hosszú percekig nem tudtak feltörni. Ennek köszönhetően hét perccel a vége előtt elléptünk 4 góllal és innen már nem engedtük ki a kezünkből a győzelmet. Sikerünkkel felléptünk a tabella második helyére a felnőtt NB I/B-ben.

Sylver Ops Cafe SZKKA – Mohácsi TE 1888 26-23 (15-14)

SZKKA: Christe – Wald 2, Török 1, Pődör R. 10, Győri 2, Kulcsár 4, Horváth A. 3 Csere: Dobány (K), Farkas (K), Franka, Zsemberi 1, Forgács 3, Szmolek.